Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. – loan 15:5

De curând, am vrut să printez ceva la imprimanta color. Cum laptopul meu este de regulă conectat la imprimanta alb-negru, l-am deconectat şi l-am ataşat imprimantei color. Am dat comenzile obişnuite pentru a printa, dar nu s-a întâmplat nimic. Am încercat din nou – de încă două ori dar tot nu am putut printa nimic. Brusc mi-am dat seama că nu schimbasem setările standard de pe imprimanta alb-negru pe cea color. Uneori, detaliile de genul acesta îmi scapă! Imediat ce am schimbat setările, au apărut şi trei minunate copii color ale documentului meu!

Am început să mă gândesc la faptul că setările imprimantei sunt asemănătoare cu setările noastre standard. Avem setarea de bază să urmăm în mod natural căile şi ispitele lui Satana. Dacă – primul lucru când ne trezim – nu ne conectăm în mod activ la Dumnezeu şi dacă nu-L alegem să ne conducă vieţile, în setările noastre de bază avem tendinţa de a-i permite lui Satana să ne influenţeze în ce spunem sau facem pe parcursul acelei zile. Nu trebuie să alegem în mod conştient să-l urmăm pe Satana pentru ca acest lucru să se întâmple. Nu trebuie decât să neglijăm aspectul timpului petrecut cu Dumnezeu pentru a fi cu uşurinţă deviaţi de la drumul nostru.

Am citit de curând următoarele: „Nu este necesar să alegem de bunăvoie să servim împărăţiei întunericului, ca să ajungem sub stăpânirea ei. N-avem decât să neglijăm să ne aliem cu împărăţia luminii. Dacă nu conlucrăm cu puterile cereşti, Satana va lua în stăpânire inima şi va face din ea locuinţa lui.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, Pantelimon, 2015, p. 276)

Chiar dacă ne dezicem de Satana pentru o perioadă, dacă nu avem o legătură zilnică şi vie cu Dumnezeu, vom cădea cu siguranţă în capcana iubirii de sine, a îngăduirii de sine şi a păcatului. Isus a confirmat faptul acesta atunci când a spus că, dacă cineva alungă un duh necurat, dar nu umple golul lăsat cu prezenţa Lui, duhul necurat se va întoarce – împreună cu multe alte duhuri necurate – şi va locui din nou în acel om (Matei 12:43-45).

Nu trebuie să fim controlaţi de Satana. Avem privilegiul de a alege să ne conectăm la Isus, adevărata Viţă, prin Duhul Sfânt, în fiecare zi.

În fiecare dimineaţă ne putem ruga: „Vreau să-mi schimb setarea de bază astăzi şi să mă las în mâna Ta, Isuse! îţi mulţumesc pentru darul promis al Duhului Sfânt, care îmi umple viaţa şi mă leagă de Tine ca mlădiţa de vie, pentru a da roade spre slava Ta.”

Merian Richardson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO