Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile. – Luca 16:15

Pe perioada verii, a fost angajat în cadrul departamentului nostru un tânăr pe nume Mark, student la facultatea de informatică, pentru a ne oferi asistenţă în realizarea câtorva proiecte. I-a fost oferit spaţiul de lucru de lângă mine, fiindcă îi oferea posibilitatea de a da telefoane şi de a lucra în linişte, la nevoie.

La pregătirea şi informaţiile lui despre ultimele tehnologii, Mark trebuie să fî fost probabil descumpănit, dacă nu chiar decepţionat de computerul vechi de nouă ani pe care trebuia să lucreze. I s-a întâmplat de multe ori să i se închidă brusc. Dar avea răbdare şi îl restarta, rezolvând câteva probleme de funcţionare, pe baza cunoştinţelor lui de specialitate.

Într-o zi, a pomenit în treacăt că putea să refacă un computer de la zero. M-am mirat. Era informat, conştiincios şi de încredere – un angajat excelent. Dar mi-am dat seama că era foarte frustrat că trebuia să-şi îndeplinească sarcinile pe un astfel de computer.

Am vorbit cu conducerea despre computerul lui vechi şi disfuncţional. La urma urmei, noi ceilalţi aveam desktopuri all-in-one de cel mult doi ani. În câteva zile, a sosit un computer împrumutat, tot all-in-one. În scurt timp însă, cei de la suport tehnic şi-au dat seama că şi el avea probleme. După mai multe convorbiri telefonice cu ei, a venit un depanator şi l-a luat ca să-l repare. După o oră, ni l-a returnat şi nu mai avea nicio problemă.

– Este exact acelaşi computer? l-am întrebat pe Mark mai târziu.

– Nu ştiu, mi-a răspuns. La exterior pare că e acelaşi; poate că interiorul e altul. Au înlocuit ceva probabil.

În sfârşit, avea acum un computer funcţional!

Dar noi, în ce stare ne aflăm? La fel ca unele computere, arătăm frumos pe dinafară, dar undeva pe dinăuntru ceva este defect? Părem bine, dar nu funcţionăm bine? Din fericire, Domnul nostru ştie ce se ascunde dincolo de aparenţe. El ne poate reporni la nevoie sau ne poate reface de la zero după chipul Său. Să Îi permitem Duhului Său să lucreze în noi în fiecare zi ca să fim mereu plăcute Lui şi oamenilor!

Iris L. Kitching

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO