Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi… ci cu sângele scump al lui Hristos. – 1 Petru 1:18,19

Chipul ei de adolescentă sigură pe sine mi-a rămas imprimat pe retină. Era o fată inteligentă, avea planuri mari de viitor şi părea dornică să exceleze. Cu timpul însă, prezenţa ei la cursul meu s-a rărit. Am întrebat-o:

– S-a întâmplat ceva? Nu te-am mai văzut la curs în ultima vreme.

– Am nişte probleme, mi-a răspuns.

I-am mărturisit că mă preocupa situaţia ei şi că putea să-mi spună ce avea pe suflet. Veron (nume fictiv) mi-a povestit atunci că noaptea vedea chipuri pe pereţii camerei şi că se simţea urmărită de o prezenţă stranie. De asemenea, genunchii o dureau în mod inexplicabil şi nu se putea ţine pe picioare. „Vedeniile” deveniseră tot mai frecvente.

Într-o seară, în timp ce eram la ora de rugăciune, am auzit ceva ca nişte vaiete şi ţipete venind dinspre altă parte a clădirii bisericii. Nu ştiam ce-ar putea fi, dar când pastorul a anunţat că o tânără cu probleme a fost adusă ca să ne rugăm pentru ea, mi-am dat seama că era eleva mea. Am ieşit repede din sala mare şi m-am alăturat celorlalte persoane care se oferiseră să se roage, printre care prezbiterul şi pastorul.

Când am intrat în anexă, am dat peste o scenă înfricoşătoare: un bărbat robust, un adevărat Samson, se lupta din răsputeri să o ţină în loc pe subţirica Veron, care se zbătea pe podea cu sălbăticie, cu o grimasă ameninţătoare pe chip. Vaietele şi urletele ei ne răsunau în urechi în timp ce ne rugam rând pe rând ca Dumnezeu să o scoată de sub stăpânirea demonilor. Fiecare am mijlocit înaintea lui Dumnezeu pentru eliberarea ei. Menţionarea sângelui lui Hristos părea să-l irite extraordinar de mult pe Diavol, iar Veron părea a cădea în leşin de fiecare dată când ne rugam ca sângele lui Hristos să o acopere.

Am stăruit în rugăciune. Sângele lui Hristos a acoperit-o. Treptat, mârâiturile şi schimonosirile au încetat, iar Veron s-a liniştit, trupul ei înţepenit s-a înmuiat şi pe chip i s-a aşternut pacea. Am continuat să cerem intervenţia lui Dumnezeu şi acoperirea ei cu sângele lui Isus. Forţele întunericului au fost puse pe fugă. Veron şi-a predat apoi viaţa complet lui Hristos şi nu a mai fost bântuită noaptea de Diavol. Cât de preţios este sângele lui Hristos!

Hyacinth V. Caleb

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO