Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

Era într-o dimineaţă de Sabat şi urma să prezint povestirea copiilor la biserică. Pregătisem o mulţime de imagini. Am aruncat o privire pe e-mail şi am găsit un mesaj de la prietena mea, Joyce, care locuieşte în Nord, în Idaho. Din cauza frigului, furtunul de alimentare cu apă caldă al maşinii ei de spălat îngheţase şi crăpase, iar apa îi inundase complet o parte din casă: camera utilitară, bucătăria, diningul şi livingul.

Acum îmi povestea cum a scos apa din casă o echipă de intervenţie în situaţii de urgenţă. Oricum, trebuia să înlocuiască tot, până şi mobila de bucătărie, tencuiala, covoarele şi podeaua (precum şi tavanul de la subsol). Lucrările de reparaţie aveau să dureze aproape trei luni. Se mutase cu toate cele necesare în camera ei. Îmi descria totuşi amănuntele acestea destul de relaxată. Apoi îmi povestea că vineri au venit muncitorii să cureţe azbestul de pe pereţi şi de pe tavan şi au anunţat-o că trebuiau să rămână până seara târziu ca să cureţe totul odată, pentru că nu mai puteau veni decât peste două săptămâni. Joyce i-a rugat să termine treaba cel târziu la ora cinci, pentru că după ora aceea venea Sabatul. Muncitorii i-au spus că nu era posibil.

– O să mă rog ca să terminaţi până la ora 5, le-a spus ea.

Pe parcursul zilei, au venit şi alţi muncitori ca să dea o mână de ajutor pentru că îşi încheiaseră lucrările la alte case. Până la ora 4 (cu o oră înainte), izolaţia din azbest a fost îndepărtată complet şi tot molozul a fost strâns!

Joyce L-a onorat pe Dumnezeu dându-le mărturie lucrătorilor, iar Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei într-un mod extraordinar.

După ce am citit mesajul ei, am avut îndemnul să renunţ la povestirea pe care o pregătisem şi să le împărtăşesc copiilor experienţa ei. Şi nu le-a plăcut doar copiilor, ci şi adulţilor! În ziua aceea, s-au înălţat multe rugăciuni pentru Joyce!

O, Părinte bun, ajută-mă să fiu mereu dispusă să iau poziţie pentru adevăr şi să le vorbesc altora despre Tine! Amin.

Anna May Radke Waters

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO