Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor. – Psalmii 14:2

Jerby, un băiat de şapte ani, este mezinul unei familii cu cinci copii de pe insula paradisiacă Palawan, din Filipine. El s-a născut cu faţa deformată şi nu putea respira normal pe nas. Viaţa lui era un infern din cauza altor complicaţii. Părinţii lui erau săraci şi nu aveau mijloace de a-l duce la medic. Dar s-a întâmplat o minune!

A venit în Palawan o echipă misionară formată din medici, asistente şi cadre auxiliare de la White Memorial Medical Center, din Los Angeles, California. Jerby a fost unul dintre cei selectaţi pentru a beneficia de îngrijire medicală.

Echipa l-a supus unei serii de operaţii care presupuneau perforarea craniului. Datorită lor, băiatul este acum plin de vigoare şi se dezvoltă frumos atât fizic, cât şi spiritual. Stă drept cu fruntea sus – o mărturie tăcută despre bunătatea lui Dumnezeu. Îi place să meargă la biserică, să-L cunoască pe Isus şi se poartă frumos cu colegii lui de clasă.

Eu i-am cunoscut pe Jerby şi pe părinţii lui într-o zi când căutam copii interesaţi să participe la Şcoala Biblică de Vacanţă. Părinţii erau recunoscători pentru îngrijirile medicale acordate fiului lor, dar nu apucaseră să le mulţumească personal celor din echipa medicală pentru minunea vindecării. Le-am dat atunci posibilitatea de a le transmite mulţumirile lor.

În prezent, Jerby învaţă ce este dragostea creştină. Părinţii lui au acceptat ca Şcoala biblică şi Şcoala de Sabat să se desfăşoare acasă la ei. Copiii din vecini se adună la umbra tamarinului din curtea lor.

Datorită grijii şi compasiunii personalului medical specializat venit din America, la îndemnul Duhului Sfânt, s-au deschis oportunităţi extraordinare de lucru în această zonă.

Da, Domnul veghează şi astăzi peste toţi copiii Săi şi în mod deosebit peste cei mai puţini privilegiaţi. El îşi manifestă dragostea prin bunătatea creştină a aleşilor şi mesagerilor Săi, care se aşază la dispoziţia Sa. Doar timpul ne va arăta care au fost roadele micilor fapte bune pe care le facem zi de zi. Iar Isus ne-a promis că binele pe care îl facem celor mai neînsemnaţi fraţi ai Lui i-l facem de fapt Lui.

Zeny Marcelo

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO