Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

Nu de mult, într-o seară, m-am dus la culcare mai târziu decât ar fi trebuit, aşa că nu am dormit decât patru ore. Ca de obicei, m-am trezit devreme ca să mă pregătesc pentru serviciu. Deja de pe drum am început să resimt lipsa de somn. Nici corpul, nici mintea mea nu erau în culmea fericirii. Când mi-am început programul, mă simţeam nu doar fizic epuizată şi în reluare, dar şi deconectată mintal de la realitate. Percepţia îmi era distorsionată, iar reflexele, lente. Nu aveam agerimea şi eficienţa obişnuite când îmi prioritizam îndatoririle. Nivelul meu de energie era spre zero – lucru foarte neobişnuit pentru mine.

Aşa am ajuns să mă gândesc: nu doar că binele meu fizic şi mintal este vulnerabil la deciziile inadecvate legate de program, dar şi legătura mea cu Dumnezeu are de suferit dacă nu o hrănesc atent. Nu ar trebui să fie o povară pentru noi să facem alegeri bune care ne menţin trupul şi mintea în stare de funcţionare la cel mai înalt nivel. Nici nu ar trebui să fie o povară deciziile de a păstra relaţia cu Dumnezeu.

Aşa cum corpul meu are nevoie de odihnă pentru a găsi o putere şi o energie reînnoite, sufletul meu are nevoie de timp de odihnă zilnică în prezenţa revigorantă a Dumnezeului meu. Nicio decizie proastă de-a mea nu-L poate determina pe Dumnezeu să mă iubească mai puţin decât mă iubeşte. Totuşi, dacă las ziua să treacă fără să petrec măcar puţin timp în prezenţa Sa sau alături de Cuvântul Său, meditând la El sau la cine este El, percepţiile mele spirituale, discernământul şi reflexele mele spirituale vor fi încetinite, în cel mai bun caz. Încep să resimt acea lipsă de reînnoire şi revigorare de care aş fi avut parte dacă mi-aş fi început ziua alături de El.

Dumnezeu însă nu ne lasă în seama deciziilor noastre proaste – nici măcar în seama celor care îl exclud pe El. Duhul Său Sfânt de iubire şi putere continuă să ne caute chiar şi după ce L-am neglijat şi ne-a slăbit puterea. Îl simţim bătând la uşa inimii noastre, invitându-ne înapoi într-o relaţie a rugăciunii cu El pentru tot restul zilei. Câtă iubire şi cât devotament! Câte şanse!

Haideţi ca fiecare zi să o începem şi să o încheiem în mod conştient în prezenta lui Dumnezeu! Haideţi să acordăm prioritate adevăratelor priorităţi, lăsându-L pe El să fie Domnul fiecărei noi zile. Apoi restul se va rezolva de la sine!

Taylor Bajic

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO