Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19,20

Eu, ca mulţi alţii, am adoptat o alimentaţie ca cea a lui Daniel şi a celor trei prieteni. Le poţi citi povestea în primul capitol al cărţii lui Daniel. Această dietă adaptată pe care eu o urmez constă în principal din fructe, legume, cereale integrale, evitând carnea, produsele lactate, orezul şi îndulcitorii artificiali. Pentru că această dietă este biblică, printre beneficiile ei este de aşteptat să se numere o minte mai clară şi o umblare mai apropiată cu Domnul.

După cum îţi poţi imagina, gândurile mele în prima zi de regim s-au învârtit în jurul unei singure întrebări: Ce pot să mănânc? Mesajele pe e-mail ale prietenelor şi SMS-urile conţinând reţete m-au ajutat foarte mult să răspund la această întrebare.

Apoi, într-o zi, fiind la serviciu, m-a lovit o întrebare grea de o tonă: Dacă o să te concentrezi pe scopul postului, adică să Mă onorezi pe Mine şi să te apropii de Mine, o să îţi fie mai uşor cu mâncarea. Tu te concentrezi pe hrana fizică, dar n-ar trebui să te concentrezi mai mult pe hrana spirituală? Pe loc am început să scriu un e-mail, în care le-am împărtăşit acest gând inspirat de Duhul Sfânt prietenilor care ţineau acelaşi regim cu mine, spunându-le şi lor ceea ce mi-a spus Dumnezeu.

M-am gândit imediat la pH (măsoară aciditatea şi alcalinitatea din corp). Cu cât nivelul pH-ului este mai scăzut, pe scara de la 0 la 14, cu atât mai mult acid există în corp; cu cât este mai mare cifra, cu atât alcalinitatea este mai mare. Un pH sănătos, sau neutru, este în jur de 7. Acest fapt pe mine mă interesează în mod deosebit, pentru că, în Biblie, numărul 7 reprezintă desăvârşirea. Pentru că trupurile noastre sunt temple ale lui Dumnezeu, ar trebui să facem tot posibilul, nutriţional vorbind, să ne menţinem echilibrat nivelul pH-ului. Zaharurile nesănătoase, de exemplu, distrug acest echilibru, scăzând alcalinitatea şi crescând aciditatea, fapt care face corpul mai susceptibil la boală.

Din punct de vedere spiritual, cred că pH-ul reprezintă potenţialul nostru de forţă pe care o putem exercita pentru Dumnezeu, dacă păstrăm echilibrul. Cufundarea în păcat, bineînţeles, ne slăbeşte sistemul imunitar spiritual, făcându-ne mai puţin capabili de a-L onora pe Dumnezeu în viaţa noastră. Modul ideal în care un creştin îşi poate creşte alcalinitatea spirituală este să petreacă timp cu Dumnezeu în fiecare zi şi să ingereze Cuvântul Său.

Sabrina Crichlow

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO