Lecții de iubire de la Suzie Scumpica

La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. – Ezechiel 16:4,5

Nepoatei noastre dulci îi spunem Suzie Scumpica. Ce mai figură! Îi place să facă oamenii să zâmbească şi să râdă. Dar în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă m-a făcut şi să plâng, înainte de începerea programului, am făcut turul bisericii noastre împreună cu nişte fetiţe. Când am ajuns la sala de traduceri, eu am intrat, iar fetele au continuat să mă asculte. La un moment dat, o femeie fără adăpost a intrat în biserică şi a înaintat pe culoar. După ce a trecut, fetele au început să se strâmbe. Şi la mine a ajuns duhoarea de urină şi transpiraţie lăsată în urmă de îmbrăcămintea femeii. Fetele au început să se miroasă, să vadă care dintre ele e sursa.

– Mirosul pe care îl simţiţi este de la femeia străzii, care nu are unde să facă baie. Ştiu că miroase urât, dar vă rog să nu vă strâmbaţi răutăcios, le-am sfătuit eu.

– Da, nu ar trebui să ne strâmbăm, pentru că şi ea este o persoană deosebită, chiar dacă miroase – m-a întrerupt şi completat Suzie.

După micul nostru tur, fetele s-au dus să se joace. Femeia a continuat să se învârtă pe lângă biserică. Vai de ea! Abia dacă puteam rezista un minut în apropierea ei. La un moment dat, fetele au trecut pe lângă ea şi fără îndoială că au tras pe nas o pală din mirosul care o învăluia. Dar Suzie s-a oprit brusc, s-a întors şi s-a apropiat ce femeie.

– Mă scuzaţi, doamnă! a început ea, la care eu şi femeia ne-am întors spre ea, eu întrebându-mă oare ce-o să-i spună; dar Suzie s-a uitat la femeie, a zâmbit şi a idăugat: Sunteţi frumoasă.

Ochii femeii s-au umplut de lacrimi.

– Vrei să mai spui o dată? a rugat-o femeia.

Suzie a repetat şi aşa m-a făcut să plâng în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă.

O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!

Sayuri Ruiz Rodriguez

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO