Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.Psalmii 34:7

Mie şi mamei ne place să stăm şi să vorbim câte în lună şi în stele în faţa unei ceşti de ceai fierbinte. În momente de acest gen aflu mai multe despre copilăria mea.

Fratele meu e cu doi ani mai mare decât mine şi dintotdeauna am fost apropiaţi. Mama mi-a zis că primul cuvânt rostit de mine a fost numele fratelui. Ziua, când mă trezeam din somn, strigam după fratele meu să vină şi să mă scoată din pătuţ. Când am mai crescut, mă ţineam permanent după el şi nu doar că voiam să mă joc cu el, dar credeam că pot face tot ce face el.

Familia mea locuia la ţară şi avea o fermă de vaci vizavi de casă. Fratelui meu, care avea patru ani, îi plăcea să stea cu orele pe lângă vaci. Eu eram însă prea mică să mi se dea voie să traversez strada şi să merg cu el. Într-o zi, fratele meu a zbughit-o pe uşă afară, spre grajduri. Uşa nu s-a închis bine, aşa că m-am furişat după el. Am coborât în fugă cele trei trepte, am traversat aleea şi am ajuns în stradă. Apoi, dintr-un motiv, m-am oprit.

Poate că nu l-am mai văzut pe fratele meu şi nu am ştiut încotro a luat-o. Poate că am regretat că am mers după el. Nu ştiu, şi nici mama nu ştie. Ce s-a întâmplat după aceea ne-a povestit doamna Boyd, vecina noastră.

Despre acea zi de demult, doamna Boyd îşi aminteşte că, la un moment dat, l-a auzit pe Nicki, câinele ei ciobănesc german, lătrând frenetic, insistent chiar. Doamna Boyd a ieşit să vadă ce are Nicki şi a dat cu ochii de mine stând în mijlocul drumului – fix pe direcţia unei maşini venind cu viteză. A alergat, m-a prins şi m-a tras din calea maşinii care se apropia. Apoi doamna Boyd m-a dus acasă la foarte îngrijorata şi recunoscătoarea mea mamă.

Ştiu că mama s-a rugat necontenit pentru mine de când m-am născut. Iar în ziua aceea Dumnezeu a răspuns în mod special la rugăciunile ei pentru siguranţa mea. El i-a trimis pe doamna Boyd şi pe Nicki să mă salveze. Le voi fi întotdeauna recunoscătoare pentru reacţia lor rapidă. Îngerul Domnului a vegheat asupra mea în acea zi. Astăzi, Dumnezeu te are şi pe tine în pază. Să Îl lăudăm pentru grija angelică a Cerului!

Jenny Rivera

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO