Foarte multe întrebări – un singur răspuns

Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. – Matei 1:18

Când mă gândesc la istoria naşterii lui Isus, în special la Fecioara Maria, am foarte multeîntrebări. Mă întreb ce vârstă avea Maria. Cercetătorii Bibliei ne spun că probabil era adolescentă. Aşa că următoarea mea întrebare este: A avut familie? Mamă, tată, fraţi? De ce nu sunt menţionaţi? Ştim cum a reacţionat Iosif la anunţul că Maria e însărcinată cu Duhul Sfânt; la început, a vrut să divorţeze de ea rapid, dar s-a răzgândit după visul din partea Domnului. Dar familia ei? Cum a reacţionat? După vizita îngerului, care i-a adus la cunoştinţă naşterea copilului, Maria a plecat imediat în vizită la ruda ei Elisabeta; erau de mers pe jos cam 100 de kilometri. Acest element mă face să mă gândesc că n-a avut în viaţa ei nicio femeie la care să apeleze. Cât de singură trebuie să se fi simţit! Nimeni înainte nu înfruntase o asemenea provocare.

Acum câţiva ani, eu şi soţul meu am fost să vedem o punere în scenă a naşterii Domnului. Tatăl şi mama Mariei erau reprezentaţi ca foarte implicaţi şi acceptând într-o mare măsură situaţia fiicei lor. Într-o scenă mama Măriei se gândeşte că fiica ei îi va da naştere lui Mesia şi izbucneşte într-un cântec, rostind cuvintele: „Voi fi bunica lui Dumnezeu!” Foarte creativ, dar în Scriptură nu există nimic care să ne spună aşa ceva.

Da, am multe întrebări, dar din fericire există un singur răspuns, singurul răspuns la orice întrebare care contează cu adevărat, şi acesta este Isus. Istoria biblică ne spune sigur: „Ea va naşte un Fiu şi-l vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale” (Matei 1:21). Ce promisiune! Ce răspuns la aproape toate întrebările!

„Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10,11). Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru. Să ne unim cu păstorii şi să mergem să-L vedem pe Mântuitor: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui” (Luca 2:14).

Ardis Dick Stenbackken

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO