Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

Băiatul meu, Drew, a împlinit patru ani exact în anul în care am fost lovit cu maşina de un şofer, care a fugit de la locul accidentului. La şapte luni de la accident, am fost externată din spital, dar incapabilă să muncesc.

Drew era entuziasmat de perioada sărbătorilor de iarnă. Nu vorbea decât despre basculanta pe care o va primi cadou.

Bunica, şi babysittera lui, l-a învăţat că nu există Moş Crăciun şi că mama e cea care oferă cadourile.„Mama lucrează ca să îţi cumpere mâncare, ca să ai unde locui, ca să primeşti cadouri.” Însă, în anul la care mă refer, bunica a adăugat: „Dar mama nu poate munci anul acesta, aşa că nu vei primi niciun cadou.”

Drew a fost de nestrămutat, spunându-i bunicii: „Mama dă zecime. Domnul zice că ne va binecuvânta dacă dăm zecime. O să aibă El grijă să îmi primesc basculanta.”

Mama s-a uitat disperată la mine, peste capul lui. Cum să poţi dezamăgi o aşa credinţă cu nişte adevăruri neplăcute? Aşa că, la rândul meu, m-am rugat: „Iubite Tată ceresc, Te rog, nu îl dezamăgi pe Drew din cauza incapacităţii mele de a-i împlini dorinţa sufletului!”

Drew a continuat să vorbească despre basculanta lui până în seara în care toţi copiii primesc cadouri. L-am pus la culcare. După o oră, s-a auzit o bătaie în uşă, dar nu era nimeni pe verandă, în curte sau pe stradă. În schimb, la uşă era o cutie mare, cu un bilet: „Sărbători fericite din partea prietenilor din cartier!” Înăuntru, erau câte un cadou pentru mama şi pentru mine şi multe cadouri de toate mărimile şi formele pentru Drew.

Drew n-a fost deloc uimit să găsească darurile a doua zi dimineaţa, iar ultimul pe care l-a deschis a fost o basculantă. A zâmbit la bunica lui şi i-a spus: „Ţi-am spus eu că mama a dat zecime, aşa că Dumnezeu o să îmi dea o basculantă.”

Psalmul 37:4 spune – „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” El a împlinit şi această promisiune. În această perioadă a anului, deseori vedem cum credinţa copiilor este cea care îi învaţă pe adulţi adevărata putere a credinţei.

Darlenejoan McKibbin Rhine

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO