Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. – Iacov 1:2

Caută-L pe Isus în orice. În tot ce vezi, vei găsi o binecuvântare. Biblia exprimă acest lucru astfel: „Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări.” Ce text interesant!

O angajată mi-a povestit că ei şi soţului ei li se redusese semnificativ bugetul. Dar zâmbea, pentru că această scădere îi califica pentru intrarea într-un program de sprijinire a achitării ratei la casă, care avea să fie sub 250 de dolari pe lună.

Un alt prieten mi-a spus că a făcut ceva pentru cineva şi nu a fost plătit şi mă întreba dacă să conteste această decizie şi să discute mai mult cu persoana respectivă să-i dea măcar banii pentru combustibil şi timpul investit. Acest fapt avea riscul de a tensiona relaţia dintre cei doi şi a-i afecta pe alţii cu care el lucra. L-am încurajat să se încreadă în Dumnezeu şi să îl lase pe El să lucreze. În aceeaşi zi, prietenul meu mi-a relatat cu bucurie că primise un cec pentru o reclamă TV pe care o realizase cu peste 15 ani în urmă – conţinând dublul sumei pe care o aştepta de la persoana respectivă.

Fiul unei prietene era genul tipic de tânăr încăpăţânat care abia dacă a terminat liceul. Era iresponsabil, nedemn de încredere şi avea un copil nelegitim. După naşterea acestuia, cei doi s-au căsătorit, iar prietena mea îşi iubea foarte mult nepotul. În timp ce îşi ridica în slăvi nepotul, ea adăuga că era cel mai frumos dar, deşi circumstanţele apariţiei lui n-au fost cele care trebuiau, l-am reamintit că circumstanţele au fost absolut perfecte. Nu cumva acest băieţel îl învăţase pe fiul ei (pe tatăl lui) exact lucrurile pe care ea nu putuse să îl înveţe ani la rând: responsabilitate, înţelegere, iertare, răbdare şi grandoarea iubirii? Isus avea legătură cu momentul venirii copilului şi a fost o binecuvântare.

O pacientă era pe moarte la Terapie intensivă. A fost chemat capelanul, iar familia a menţionat: „Vrem o rugăciune pentru unitate. Deşi mama avea demenţă, n-a trecut o zi fără să se roage ca noi să fim împreună. Suntem uniţi în decizia de a o deconecta şi vrem să facem lucrul pentru care ea s-a rugat dintotdeauna: să avem grijă unii de alţii.” Din nou, cel mai grav lucru a devenit un dar pentru mama lor.

Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).

Wanda Grimes Davis

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO