Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în (ea) şi (ea), în Dumnezeu. Și noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în (ea). 1 Ioan 4:15-16

A fost o zi de pomină. La mai puţin de 24 de ore de la venirea lui pe lume, cel mai nou nepot al nostru, Eric, a ajuns acasă. În primele ore, am făcut cu rândul să îi admirăm degetele minuscule, nasul ca un năsturel şi buricul amuzant. Fratele lui de patru ani, Ryan, şi sora lui de doi ani. Heather, erau fanii lui cei mai devotaţi. într-un final, la ora de culcare, fiica mea le-a oferit celor doi copii mai mari o recompensă, dacă se pregăteau de culcare fără întârzieri: şansa de a-l ţine în braţe pe frăţiorul lor. A fost un premiu la care n-au putut rezista. La scurt timp, au apărut spălaţi şi împijămălaţi.

Când i-a venit rândul lui Ryan să îl legene pe cel mai nou membru al familiei, mama lui i-a sugerat că, fiind „fratele mai măreţ să îl ţină pe Eric pe umăr, aşa cum îl ţinea ea. Aşa că, ţinând cu o mână căpuţul lui Eric, iar cu cealaltă ţinându-l de mijloc, Ryan îşi legăna frăţiorul. Brusc, Eric a început să se agite. Arcuindu-şi gâtul şi întinzându-şi picioruşele, se contorsiona în braţele lui Ryan. Când acesta a simţit că fratele lui se mişcă, a strigat entuziasmat: „Mami, uite, mă iubeşte şi el pe mine!”

De multe ori de atunci m-am gândit la acest exemplu simplu de interacţiune între fraţi şi de încântarea lui Ryan la mişcările inconştiente ale lui Eric – pe care le considera gesturi reciproce de iubire. Cât de bine e să îţi împărtăşească dragostea cineva drag sau cineva iubit! Cât de mult căutăm acest răspuns chiar şi în cele mai simple acte!

Într-o carte frumoasă intitulată Viaţa lui Iisus, am găsit o descriere emoţionantă a modului în care Salvatorul nostru tânjeşte să îi împărtăşim iubirea pe care o are pentru noi: „Răscumpărătorul nostru însetează după recunoştinţă. El flămânzeşte după simpatia şi iubirea celor pe care i-a răscumpărat cu propriul Său sânge. Tânjeşte cu o dorinţă inexprimabilă ca ei să vină la El şi să aibă viaţă. Aşa cum mama caută zâmbetul de recunoaştere al copilaşului ei, care este un semn că inteligenţa se dezvoltă, şi Hristos caută expresia de iubire plină de recunoştinţă, care arată că viaţa spirituală a început în suflet” (p. 191, orig.).

Ce adevăr incredibil – Salvatorul lumii îşi doreşte enorm ca ai Săi copii să „îl iubească şi ei”, în gesturi simple, în fiecare zi! Azi, cum îl vei iubi?

Rose Otis

* Din A Gift of Love, Review and Herald Pub. Assn., 1994, p. 389, 390.

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO