Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:20

În vremuri grele, am auzit des oameni spunând: „De ce îngăduie să se întâmple aşa ceva?” În propria viaţă, am încercat întotdeauna să am încredere în Dumnezeu, să mă bazez pe El şi să caut răspunsurile Sale la problemele vieţii. Privind în urmă la viaţa mea, văd că Dumnezeu nu mă dezamăgeşte niciodată.

Când s-a născut fiica mea cea mare, acum 24 de ani, doctorii mi-au spus că are suflu la inimă. Răvăşită de această veste, m-am rugat lui Dumnezeu pentru vindecare: ziua următoare la consult, suflul nu se mai auzea. Într-o altă ocazie, mamei i s-a spus că are cancer la sân; din nou, m-am rugat pentru vindecare, iar când a venit rezultatul biopsiei, nu exista nici urmă de cancer. Confruntată cu perspectiva lipsei unui loc de muncă pentru soţul meu, m-am rugat ca Dumnezeu să ne poarte de grijă, întrucât aveam rată la casă şi facturi de achitat. Deşi locurile de muncă erau greu de găsit, lui i s-a oferit un alt post, fără întrerupere, pe un salariu mai mare.

Jack Blanco, în comentariul şi parafrazarea sa la textul din Efeseni 5:29 (The Clear Word), scrie: „Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă şi întotdeauna mulţumeşte-l lui Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, pentru orice, în numele Domnului Isus Hristos.” În problemele mari sau mici, Dumnezeu întotdeauna a purtat de grijă. De fapt, în multe ocazii, El nu doar că a răspuns la rugăciunile mele, dar mi-a dat mult mai mult decât l-am cerut. Acest lucru mă trimite cu gândul la cuvintele din Efeseni 3:20 – Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. În prezent, depun în mod conştient eforturi de a-l adresa mulţumiri şi laude lui Dumnezeu pentru încercări şi probleme, realizând faptul că pot contribui la consolidarea relaţiei mele cu El, pe măsură ce mă sprijin în totalitate pe El în aceste perioade.

Dumnezeu, în înţelepciunea Sa, nu răspunde întotdeauna aşa cum mă aştept, ci mă sprijină şi mă încurajează, purtându-mi de grijă în situaţii grele. Sunt la fel ca tine – nu sunt perfectă şi mai fac greşeli în viaţă -, dar, în repetate rânduri, Dumnezeu mi-a demonstrat iubirea pe care o are pentru mine, cuprinzându-mă în harul Său, să mă ierte şi să mă ajute. Şi pentru tine vrea să facă astăzi acelaşi lucru, dacă îl laşi. Oricare ar fi problema ta, mică sau mare, lui Dumnezeu îi pasă, pentru că ţine la tine. Nu îţi fie teamă să îl soliciţi; ridică-ţi inima, cere, şi Dumnezeu nu te va dezamăgi. A promis!

Karen Richards

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO