Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

Maşina şi-a continuat drumul cu viteză, lăsând pe şosea un ghem de blană. O trecătoare a luat trupul schilodit şi l-a dus la o clinică veterinară din apropiere. Veterinarul a examinat atent pisoiul şi a dat din cap:

– E foarte afectat. E nevoie de prea mult ca să îşi revină; are microcip, dar nu aparţine nimănui.

Melissa, cea care dusese animalul la veterinar, l-a implorat:

– Dacă îl faceţi bine, îmi iau eu responsabilitatea să am grijă de el şi să îl ajut să se vindece.

Veterinarul a luat în considerare oferta ei, până când o analiză de sânge a scos la iveală faptul că suferea de FIV (imunodeficienţă felină).

– Niciun adăpost nu o să-l ia; nu merită efortul de a îl pune iar pe picioare.

– Vă rog, lăsaţi-l în seama mea! O să am grijă de el, l-a implorat Melissa pe medic.

Şi s-a ţinut de cuvânt. După doi ani, pisoiaşul, pe care ea l-a numit Mikito, a ajuns un pisoi frumos, cu o blană moale, de culoare crem, cu pete maro. Ochii lui ageri şi albaştri atrag atenţia tuturor.

Împrejurările au fost de aşa natură că Melissa l-a adus pe Mikito să locuiască în Maryland. Casa în care trebuia să stea s-a dovedit însă un dezastru pentru el, întrucât se bătea cu celelalte pisici. Ce era de făcut? Acolo nu mai putea să stea. Avea nevoie de o altă casă. Cine să îl ia?

Întrucât eu plângeam după moartea pisoiului meu Ginger, nu mă interesa niciun alt animal de companie, dar cu chiu cu vai i-am dat o şansă. Şi bine am făcut. A devenit tovarăşul meu special, un animal rezervat şi demn, care, în afară de mine, pare să mai iubească puţină lume. Îi mulţumesc Domnului în fiecare zi pentru prezenţa alinătoare a lui Mikito. Cu mine, şi-a găsit o casă pentru totdeauna.

Când m-a găsit Domnul pe mine, şi eu eram grav afectată. Deciziile şi faptele mele nesăbuite îşi culeseseră roadele şi eram descurajată. Isus a spus: „Veniţi la mine. Voi reface ceea ce e stricat şi vă voi da din nou motive de speranţă.” Dar am strigat către El: „Eu nu înţeleg – sunt bolnavă şi nu merit grija şi atenţia Ta.”

Isus a răspuns: „Eu sunt Răscumpărător şi cu asta mă ocup: îi răscumpăr pe cei care sunt într-o situaţie disperată. Sunt Vindecător şi îi tămăduiesc pe păcătoşii bolnavi şi îi fac din nou întregi. Crede-Mă, şi îţi voi da o casă alături de Mine pentru totdeauna!”

Marilyn Petersen

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO