Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. – 1 Timotei 6:6

A fost odată un muncitor în construcţii, o să îl numesc Bill, care avea întotdeauna o atitudine pozitivă şi avea obiceiul de a-L slăvi pe Dumnezeu pentru orice i se întâmpla. De fapt, prietenii şi colegii îl tachinau cu privire la optimismul lui continuu şi recunoştinţa sa faţă de Dumnezeu.

Într-o zi, în timp ce echipa lui era în pauza de masă pe şantier, Bill s-a aşezat pe o scândură alături de colegi, şi-a scos sacoşa cu mâncare şi a închis ochii ca să mulţumească pentru hrană. Înainte să deschidă ochii, un câine vagabond a venit, i-a înşfăcat mâncarea şi a fugit. Bill a alergat după câine să îşi recupereze punga, dar a trebuit să fugă o distanţă lungă. La un moment dat, a auzit un zgomot puternic în spate. Când s-a uitat înapoi, a văzut un nor uriaş de fum şi moloz deasupra locului unde lucrau. Părea să se fi produs o explozie şi majoritatea muncitorilor din apropiere erau grav răniţi.

Lui Bill i-a părut foarte rău să îşi vadă colegii grav răniţi. Imediat i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a ocrotit şi nu a fost rănit în explozie. Dacă acel câine nu i-ar fi luat mâncarea, iar el nu ar fi alergat după câine, ar fi fost rănit şi el şi ar fi avut mult de suferit.

Prietena mea, te rog, nu uita că, atunci când îţi pui credinţa şi încrederea în Domnul, indiferent ce se întâmplă în viaţa ta, există întotdeauna un motiv pentru care Dumnezeu a permis ca lucrurile să se întâmple aşa. Şi poţi fi sigură că, în final, a fost pentru binele tău. În viaţa aceasta, s-ar putea să nu aflăm sau să nu înţelegem niciodată de ce a trebuit să trecem prin anumite încercări şi tragedii, dar în cer vom înţelege şi Îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut să trecem prin acele drame şi greutăţi. Atunci vom afla că, în definitiv, au fost o mare binecuvântare în viaţa noastră şi a celor dragi.

Pavel, care a avut parte de suişuri şi coborâşuri în lucrarea lui, are pentru noi un sfat bun în Filipeni 4:4-7 – „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! […] Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Ce promisiune frumoasă, de apreciat în vremurile tulburi!

Stella Thomas

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO