El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.” îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El. Matei 4:19,20

În cursul celor 42 de ani cât am slujit în diferite poziții de conducere și nu numai, am căutat în mod intenționat să profit la maximum de seminarele de leadership. Constant, din 1998 încoace, ascult sau particip la seminarele lui John Maxwell. În timpul navetei de acasă la serviciu, obișnuiam să ascult CD-uri despre arta conducerii, în felul acesta perfecționându-mi slujirea.

În cursul anului care a trecut, Dumnezeu a pătruns în viața mea de lider și a întrerupt-o cu o ajustare de comportament. Recent, am terminat de citit o carte de Leonard Sweet, I Am a Follower: The Way, Truth, and Life of Following Jesus (Te urmez: calea, adevărul și viața când îl urmezi pe Isus), iar subtitlul este: It’s Never Been About Leading (Nu a însemnat niciodată să conduci). După ce am citit această carte, Isus mi-a arătat că, în timpul lucrării Sale, El nu a făcut altceva decât a împlinit voia Tatălui Său – S-a lăsat condus de Dumnezeu. Capitolul 17 din Ioan ilustrează relația dintre El și Tatăl Său, unicitatea lui Isus, Cel care îl urmează pe Dumnezeu.

Ultimele cuvinte ale lui Isus pentru ucenicii și credincioșii Săi (pentru noi) se găsesc în Ioan 17. Sunt cuvintele de adio pe care le-a rostit înainte de a trece în Ghetsimani, înainte de a fi crucificat, Ioan 17:22 prezintă întreaga viață de conducător a lui Isus, în calitatea Sa de urmaș. „Eu le-am dat slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum și Noi suntem una.”

Ca urmașă a lui Isus Hristos, „tu ești lucrarea de artă a lui Isus”. Viața ta înseamnă întruchiparea istoriei Celui pe care îl urmezi. Când îl urmezi, oamenii vor vedea prezența lui Isus în viața ta, pentru că nu au cum să nu îl vadă pe El. „Când istoria ta se îmbină cu istoria lui Isus, bei din apele repezi și creatoare ale vieții. Îl ai pe Isus sub piele. Îl simți în oase. […] Isus este artistul, tu, discipolul – ce frumos!” (Leonard Sweet, op. cit., p. 259). A-L urma pe Isus Hristos este o călătorie de plăcere atâta vreme cât la conducere Se află El!

„El le-a zis: «Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni»” (Matei 4:19). Tu pe cine vei urma?

Mary L. Maxson

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO