Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu, împotriviţi-vă Diavolului, şl el va fugi de la voi. Iacov 4:7

În cele opt luni cât am lucrat la un orfelinat, petreceam în fiecare zi multe ore având grijă de copii, dar un moment nefericit m-a făcut să îmi aduc aminte cât de repede se răspândesc infecţiile. Mulţi copii aveau pecingine, o infecţie fungică oarecum nepericuloasă, ce se poate răspândi uşor prin simpla atingere a zonei afectate. Din nefericire, pecinginea deseori lasă urme pe trupurile copiilor şi duce la pierderea părului, când afectează scalpul. Am luat infecţia când un micuţ s-a sprijinit cu capul pe gâtul meu.

Am avut o singură erupţie, dar locul acela micuţ mă mânca îngrozitor. La început, a fost o mică pată roşie, dar pe măsură ce mă scărpinam, infecţia se agrava şi se mărea, până a ajuns de mărimea unui capac de oală. Mă simţeam foarte bine când mă scărpinam, aşa că era greu să mă opresc. Dar, după ce mi-am dat seama că ciuperca se întinde, am încercat să mă opresc, să mă forţez să mă opresc.

Speriată de pericolul răspândirii pe o suprafaţă şi mai mare, am început să mă autocenzurez. Copiii m-au ajutat şi ei, arătându-mi o aloe cu care să mă dau pe suprafaţa afectată. Aloea m-a ajutat, iar pecinginea a început să cedeze, însă vindecarea părea să dureze o veşnicie. Aşteptând astfel să se vindece fără să mă scarpin, am observat că se vindecă mai repede. După câteva săptămâni de tratament şi de nescărpinat, m-am vindecat de pecingine.

Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat. Uneori ne aduce foarte multă satisfacţie să avem dreptate într-o dispută sau să facem lucruri pentru ca alţii să creadă de bine despre noi. Însă ulterior ne vine greu să ne oprim şi să îi punem pe alţii înaintea propriei persoane. Încercarea de a-ţi satisface propria dorinţă nu face decât să adâncească problema, în loc să vindece infecţia. În schimb, avem nevoie să ne aducem suferinţele, îngrijorările şi ispitele la Hristos şi să Îi cerem ajutorul. Aşa cum eu a trebuit să caut şi să rup bucata de aloe vera, Hristos vrea să îl căutăm, pentru că El a suferit pentru noi. „Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?”(Romani 6:1,2). Fără El, nu putem niciodată scăpa de mâncărimea păcatului şi a ispitei. Dar cu El, putem să fim renăscuţi.

Brandi Mills

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO