Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. Isaia 58:11

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

Dacă ne-am lua suficient timp, am vedea că suntem umpluţi zi de zi cu binecuvântări nesperate, dovezi ale planului lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Fapt este că aceste binecuvântări vin atât de des, încât uneori le considerăm ceva obişnuit. În acelaşi timp, aşteptăm scene şi manifestări dramatice pe care să le definim ca binecuvântări în conformitate cu percepţia şi experienţele noastre.

Sunt o beneficiară frecventă a nesperatelor binecuvântări ale lui Dumnezeu. De când mă ştiu – din primele zile de şcoală şi până în ziua de azi -, găsesc în mod frecvent în propria casă bani de care de multe ori nu îmi aduc aminte să-i fi pus deoparte. Sunt tânără, am o memorie bună, nici vorbă de amnezie. Uneori găsesc bani în buzunarul unui sacou purtat demult; alteori îi găsesc într-un plic şi, mai mult, uneori pare că am bani de cheltuit mai mulţi decât am pus deoparte – cheltui şi tot îmi mai rămân. Cum au ajuns banii ăştia aici? Şi se pare că am parte de aceste binecuvântări mai ales când am dificultăţi financiare. Dumnezeu ştie întotdeauna care e momentul oportun.

Dacă nu mă înşel, şi tu ai parte de nişte binecuvântări nesperate pe care poţi începe să le enumeri. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, nepoluat dimineaţa devreme, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, binecuvântarea unei sănătăţi bune, posibilitatea de a te bucura de natură şi abilitatea de a manifesta iertare în ciuda circumstanţelor, o reducere la un produs dintr-un magazin şi, cel mai important, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.

Apreciază binecuvântările nesperate ca pe mărgăritare de mare preţ. Nu trebuie să le cauţi – te găsesc ele pe tine!

Althea Y. Boxx

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO