Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. – Ioan 14:6

Cu ani în urmă, în timp ce lucram ca medic rezident, am auzit o convorbire telefonică ce m-a făcut să încremenesc. Eram în zona asistentelor când a sunat telefonul. Asistenta care a preluat apelul avea în glas ceva care îi trăda teama, fapt ce mi-a atras atenţia, aşa că m-am dus să văd ce se întâmplă. Ea scria datele comunicate de pacient, iar eu le-am citit cu nerăbdare. Bărbatul respectiv voia să vină la medic fiindcă nu mai putea respira. Asistenta încerca să-l convingă să meargă la alt medic, deoarece medicul lui nu era, dar erau mulţi alţi medici, toţi având loc pentru programare. Pacientul i-a răspuns: „Doctorul meu mă cunoaşte. Dacă nu este astăzi, atunci stau acasă şi mor.” Câteva zile mai târziu, răsfoind ziarul, una dintre asistente a înţepenit, l-a văzut numele în ziar la rubrica de anunţuri mortuare. Fusese găsit mort în casă de către o rudă.

Acest bărbat avusese încredere în doctorul lui şi a crezut că, pentru a se face bine, trebuia să fie consultat doar de doctorul lui. Există câteva lecţii în această situaţie: prima este aceea că, pentru a fi salvaţi, trebuie să mergem la marele Medic, pentru că numai El ne poate salva. Faptul de a ne pune încrederea în pastori, în prezbiteri, în prieteni şi familie, pur şi simplu, n-o să ne ajute.

În al doilea rând, când cerem ajutorul lui Dumnezeu într-o problemă, s-ar putea să vedem doar o singură soluţie: soluţia noastră logică. Dar ochii noştri sunt păcătoşi şi nu pot vedea ce e cel mai bine pentru noi. Trebuie să avem încredere în Dumnezeu, întrucât El ne iubeşte şi ştie drumul adecvat pentru noi. S-ar putea să apară variante care să facă drumul să nu pară aşa atractiv sau să pară că durează prea mult. Dar trebuie să ne ţinem ochii deschişi şi să ne rugăm ca Dumnezeu să ne descopere planul Său.

Iona este un exemplu elocvent în această privinţă. El a crezut că planul lui Dumnezeu e greşit şi a încercat să fugă de el. A fost nevoie să ajungă în burta unui peşte înainte să fie dispus să facă ceea ce Dumnezeu a vrut ca el să facă de la bun început.

Eu nu ştiu ce lecţie ţi se potriveşte ţie astăzi. Mă rog să îţi fie descoperită în timp ce citeşti, în timp ce petreci timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său. în orice caz, lecţia de luat acasă este aceea de a ne încrede în Dumnezeu şi doar în El. Roagă-te şi lasă ca voia Lui să ţi se descopere astăzi!

Sharon Michael Palmer

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO