Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

Textul de astăzi este despre acordarea unei noi identităţi când cineva îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Îmi aduc aminte când am mers la gimnaziu, în anul 1978; am fost supranumită Lady Melody, pur şi simplu pentru că eram o mare cântăreaţă şi dansatoare. Provenind dintr-o familie strictă de metodişti şi aflându-mă pentru prima dată departe de controlul parental, am crezut că pot fi mai bine eu însămi. Deşi eram o coristă bună şi o cititoare a Bibliei în biserică, nu îl cunoşteam pe Isus ca Mântuitor personal. Apoi L-am întâlnit pe acest extraordinar Om-Isus prin intermediul unui concert organizat de Joyful Way Incorporated. El mi-a schimbat identitatea şi mi-a dat un nume nou, Osofomaame. Chiar şi părinţii încă mă mai strigă uneori pe acest nume. Totul s-a schimbat la mine, inclusiv genul de prieteni pe care mi-i făceam, genul de muzică pe care o ascultam şi chiar mâncarea pe care o consumam. Iniţial, n-a fost uşor când mi-am pierdut prietenii din copilărie, fiind ironizată şi poreclită în diferite feluri, dar prin toate Isus mi-a fost un adevărat tovarăş.

Primirea unei identităţi noi nu se realizează prin putere sau prin tărie, ci prin Duhul Domnului (Zaharia 4:6). Nu trebuie decât să accepţi că eşti o păcătoasă şi să crezi în Isus, pentru că celor ce cred în El le-a dat puterea să fie fiice ale lui Dumnezeu, chiar şi „celor ce cred în Numele Lui” (Ioan 1:12). Nu contează ce nume ai în această lume dacă tu conştientizezi că eşti o păcătoasă; toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (vezi Romani 3:23). Poţi cere iertare, poţi renunţa la păcatele tale şi te poţi pocăi; cu siguranţă te va ierta şi îţi va da o nouă identitate.

Indiferent de trecutul tău sau de cum te strigă lumea, nu renunţa niciodată, pentru că, dacă numele lui lacov a putut fi schimbat din „înşelător” în „Israel”, care înseamnă „luptător cu Dumnezeu” Benoni în Beniamin şi Saul în Pavel, El îţi poate da o nouă identitate şi ţie, pentru că Isus,„prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!

Adelaide Ferguson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO