Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Era o zi aglomerată de toamnă, o zi de pregătire pentru Sabat. Am luat micul dejun împreună cu fiul meu de un an şi două luni şi am alergat la cumpărături. După cumpărături, m-am grăbit să fac de mâncare pentru ziua de Sabat, dorind să termin cu gătitul până la amiază, când trebuia să îl culc pe Jonathan. Luându-mă cu treaba, am uitat să dau de mâncare copilului la ora obişnuită. După aproximativ o oră, m-am uitat la ceas. Uimită de trecerea rapidă a timpului, m-am grăbit să îi dau de mâncare, ştiind că îi era foame. Copilul, în schimb, a refuzat. Eu am încercat să îi dau mâncare cu linguriţa, dar el şi-a întors capul şi mi-a spus: „Nu!” Am încercat a doua oară şi mi-a zis la fel: „Nu!” Am stat o clipă şi m-am întrebat: „Oare e prea obosit deja şi vrea lăpticul? Dar trebuie să-i fie foame, căci au trecut aproape cinci ore de când n-a mâncat.” Am încercat a treia oară să îi dau mâncare, dar răspunsul a fost acelaşi – un „nu!” hotărât. În momentul acela, Jonathan şi-a împreunat mâinile şi a început să se „roage”. Bolborosea în limba bebeluşilor. Voia să-mi spună că e momentul pentru rugăciune şi, abia după aceea, pentru prânz. Ne-am rugat împreună, după care a mâncat cu poftă.

Vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi de un lucru important din cauza grabei sau dintr-un alt motiv? O, graba! Da! Trăim într-un secol al vitezei, al aglomeraţiei. Dar Dumnezeu ne-a înzestrat cu un lucru foarte important. Noi decidem în aglomeraţia de fiecare zi care sunt lucrurile cele mai importante, fără de care nu putem trăi. Versetul din dimineaţa aceasta ne arată care trebuie să fie preocuparea noastră. Acest verset este bine cunoscut şi chiar suntem dornice să-L căutăm pe Dumnezeu înainte de toate. Însă avem un vrăjmaş puternic, care ne presează cu timpul, cu graba şi cu aglomeraţia activităţilor. Dar dacă avem dorinţa de a împlini voia Domnului, El ne va ajuta. El ne va aduce aminte ce avem de făcut, chiar şi printr-un copilaş de un anişor. Dumnezeu are multe căi prin care ne poate vorbi: prin natură, prin diferite persoane, emisiuni tv sau radio creştine, cărţi etc. Dar cel mai puternic este Cuvântul Lui cel sfânt.

Dacă auzi glasul Lui azi, nu te împotrivi! Dumnezeu îţi vorbeşte pentru că te iubeşte. Fie ca El să fie cel mai important lucru din viaţa ta! Amin.

Borodi Erika Erzsebet, Simeria Veche, Banat

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO