Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale… (Psalmii 91:11)

Era o zi ploioasă de toamnă… târzie. M-am hotărât să o vizitez pe vechea şi buna mea prietenă, pe care n-o mai văzusem de mult timp. Ne-am bucurat de întâlnire, am discutat şi am dezbătut diverse subiecte, aşa cum se întâmplă de obicei, şi timpul a trecut foarte repede. Când mi-am dat seama că se apropia miezul nopţii, am plecat grăbită spre casă, pentru că aveam o distanţă mare de parcurs. Străzile erau pustii, iar întunericul şi frigul îmi dădeau fiori…

Deodată, în timp ce mergeam, un zgomot puternic m-a făcut să tresar. După ce am oprit, am coborât din maşină să văd ce s-a întâmplat. Bănuiala mi s-a confirmat: explozie la o roată din faţă! Ce să fac ?

În spatele maşinii deja oprise un tramvai rătăcit, care se retrăgea spre depou şi m-a semnalizat să nu-i stau în cale. Doamne, sunt singură. Cum să procedez? Te rog, rezolvă Tu această situaţie!

Când am privit puţin speriată în jur, am văzut că se apropie de maşină un trecător singuratic, care m-a îndemnat să trag maşina spre dreapta, pe străduţa laterală, oferindu-se să-mi schimbe el roata. Era un bărbat tânăr, amabil, elegant, apărut parcă din neant; se apucă tăcut de treabă. Aş fi vrut să-l ajut şi eu, făcându-i puţină lumină cu telefonul mobil, dar abia atunci am constatat că-l uitasem din grabă la prietena mea.

Încordarea creştea, pentru că roata cu pricina opunea rezistenţă, iar răbdarea şi încrederea erau testate. Era frig, întuneric şi eu mă rugam continuu…, dar bărbatul nu se plângea de nimic. M-am uitat cu luare aminte la el, să văd dacă nu şi-a murdărit pulovărul alb ca neaua. Nicidecum!

După puţin timp, roata a fost schimbată. El şi-a curăţat mâinile, şi-a îmbrăcat haina şi s-a grăbit să plece. Abia am apucat să-i mulţumesc, să-i spun că a fost trimis de sus, că a fost un înger pentru mine… Şi el a dispărut în noapte…

Am ajuns în siguranţă acasă, având certitudinea că Domnul m-a însoţit tot timpul, mi-a trimis ajutorul Lui la vreme de nevoie şi de data aceasta.

Pot spune împreună cu psalmistul: „Înălţaţi pe Domnul împreună cu mine! Să lăudăm cu toţii Numele Lui! Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns, m-a izbăvit din toate temerile mele. Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine… Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmii 34,3-8)

Camelia Barbu, Bucureşti, Muntenia

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO