Bunătăţile lui Dumnezeu nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă, şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

Ce frumoasă este vara şi ce bine-venit e concediul! Stresul adunat într-un an întreg şi-a spus cuvântul şi iată-mă gata de plecare în vacanţa mult dorită: zece zile pe litoralul bulgăresc. Vremea frumoasă, compania plăcută au făcut ca zilele să treacă în zbor. Odihnită şi fericită, mă pregăteam să reîncep serviciul.

Dar, la două zile după sosirea acasă, m-am trezit cu o durere mare pe partea stângă a capului. Am pus-o pe seama curentului de la aerul condiţionat al maşinii şi nu i-am dat mare importanţă. Sâmbătă însă, starea mea s-a înrăutăţit şi n-am putut merge la biserică. Ce s-a întâmplat în acea după-amiază nu vă pot spune, pentru că am intrat în comă. Au urmat spitalizarea, investigaţiile şi diagnosticul: meningită virală… Mâna Domnului a fost de la început cu mine. Doamna doctor care era de gardă şi-a dat toată silinţa să mă salveze. În seara aceea de sâmbătă, nimeni nu putea să garanteze şansele mele la viaţă. Comunitatea şi toţi prietenii mei au fost alertaţi şi rugăciunile lor au început să se înalţe cu putere spre Dumnezeul care ţine viaţa în mâinile Sale. După 48 de ore au reuşit să-mi facă puncţia lombară şi verdictul a fost teribil: meningită cu pneumococ.

Dumnezeu însă a ascultat toate rugăciunile înălţate pentru mine şi, în îndurarea Lui, m-a salvat. Acum sunt bine, nu am rămas cu sechele şi nu am cuvinte să Îi mulţumesc Domnului pentru bunătatea cu care m-a înconjurat. Perioada de convalescenţă a fost pentru mine un timp de apropiere mult mai mare de Domnul meu iubit. Într-o zi, m-am rugat şi L-am întrebat dacă mă mai fac bine. El mi-a răspuns prin versetele 24-26 din Iov, capitolul 33: „Dumnezeu se îndură de el şi-i zice îngerului: «Izbăveşte-l ca să nu se coboare în groapă; am găsit un preţ de răscumpărare pentru el!» Şi carnea lui se face mai fragedă ca în copilărie… Se roagă Domnului şi Dumnezeu îi este binevoitor…”

Draga mea, chiar dacă nu eşti într-o situaţie atât de disperată cum a fost a mea, nu uita că Domnul aude orice rugăciune care se înalţă spre El şi răspunde conform bunătăţii Sale veşnice!

„Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile Lui.” (Psalmii 34:5,6)

Liliana Ungureanu, Suceava, Moldova

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO