Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.

(Psalmii 91:11,12)

În anul 2003, într-o joi după-amiază, fiul meu mai mare, în vârstă de 14 ani, a avut un accident îngrozitor. El era un ajutor de bază în familie, fiind cel mai mare dintre fraţi. Dădea de mâncare la animale şi tot el punea umărul la muncile câmpului.

Cu toate că era în vacanţă, a înhămat calul la căruţă şi s-a dus să adune paiele de pe câmp. De unul singur a încărcat căruţa cu paie, apoi a pus furca peste acestea şi a dat bice calului, plecând spre casă.
Ajunsese aproape de casă, însă, aflându-se pe o porţiune în pantă, calul a luat-o la fugă. A început să alerge şi el după căruţă, dar, deodată, la un hop, furca a lunecat de pe grămada de paie şi a căzut în coadă, cu coarnele în sus. In plină viteză, n-a mai apucat să o evite şi a intrat cu gâtul în colţii furcii. Unul dintre coarne i-a străpuns gâtul şi a ieşit prin cap. Speriat, el a început să strige după ajutor. L-a auzit o vecină care a venit imediat să mă anunţe. Văzându-1 cu furca în gât, am simţit cum mi se înmoaie picioarele. Disperată, am sunat la ambulanţă, şi în timp ce aceasta sosea, l-am sunat şi pe soţul meu. El s-a îngălbenit la faţă şi a început să tremure. După ce şi-a mai revenit, a demontat coada furcii, iar doctorii au spus că am procedat bine, deoarece nu am încercat să-i scoatem furca. Ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi, a fost examinat de cei mai buni medici, care au afirmat că furca îi intrase prin partea anterioară a gâtului şi îi ieşise prin ceafă, între baza craniului şi a coloanei vertebrale. Avea o hemoragie foarte mare. Pentru că furca a atins măduva spinării, a rămas paralizat pe partea stângă (mâna şi piciorul). După grele încercări de recuperare şi multă mişcare la spitalul din Mangalia, fiul meu şi-a revenit. Eu cred că îngerul lui stătea lângă pat, îl veghea şi se ruga, deoarece fiul meu i-a simţit prezenţa şi l-a auzit. în prezent are 25 de ani şi este bine prin harul lui Dumnezeu.

Vreau să vă încurajez că Dumnezeu poate face minuni indiferent în ce situaţie ne-am afla. Dacă treceţi prin momente grele, nu fiţi descurajate, aveţi încredere în Dumnezeu şi rugaţi-vă, pentru că El le va rezolva pe toate. Când a avut loc accidentul, eram îngrozită de faptul că puteam să-mi pierd fiul, dar Dumnezeu l-a salvat şi îi mulţumesc în fiecare zi pentru aceasta. Să nu vă pierdeţi niciodată speranţa, fiindcă Tatăl nostru ceresc ne păzeşte mereu paşii şi nimic din ce ni se întâmplă nu cade sub incidenţa hazardului. Totul e supravegheat de un Tată iubitor. Puneţi-vă nădejdea în Domnul şi El va fi cu voi la orice pas.

Aura Moisă, Galaţi, Moldova

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO