Increde-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.

(Proverbele 3:5,6)

Lucrez de mulţi ani ca asistentă la Clinica de Dermatologie din Târgu Mureş. De când am început să păzesc Sabatul Bibliei, am trecut prin numeroase momente când a fost testată credincioşia mea în Dumnezeu.

În Târgu Mureş s-a deschis un centru de modelare corporală. Eu sunt singura asistentă din Mureş care a fost instruită pentru acele aparate. Când au sosit aparatele, am fost anunţată că pregătirea finală va avea loc sâmbăta. I-am spus şefului: „Aţi auzit că vor veni sâmbătă?” „Da, am auzit şi ştiu sigur că nu vei veni. Dar ei nu pot în altă zi, doar sâmbăta.”

Mi-am amintit textul din Proverbele: „încrede-te în Domnul, şi El îţi va netezi cărările.” L-am rugat pe Dan, soţul meu, să mă susţină în rugăciune. M-am retras în birou şi L-am rugat pe Dumnezeu să intervină.

La două ore după discuţia cu şeful, acesta mă cheamă şi îmi zice: „Uite, Mihaela, echipa va veni sâmbăta, dar viitoarea directoare a centrului nu poate fi prezentă, pentru că este plecată din localitate. Pentru ea şi pentru tine, se vor întoarce miercuri.” Nu îmi venea să cred. Un răspuns atât de prompt de la Dumnezeu. El a făcut ca directoarea să nu poată veni sâmbăta! într-adevăr, echipa pentru aparate a venit în acea sâmbătă şi s-a mai întors abia luni, săptămâna următoare. Persoanele care făceau parte din acea echipă au aflat atunci că eu nu pot veni sâmbăta şi m-au întrebat: „Din motive religioase nu aţi putut veni sâmbătă?” Răspunsul meu a fost clar: „Da, din motive religioase. Eu nu lucrez sâmbăta niciodată şi nu particip la niciun fel de instructaj în această zi.” Răspunsul lor a fost pe măsură: „A, sunteţi şi dumneavoastră ca şi rectorul UMF! înseamnă că sunteţi un om de încredere.” „Da, avem aceeaşi religie.”

Dumnezeu a rezolvat problema nu doar pentru mine, ci pentru toată echipa. Acum eram toţi trei: şeful meu, directoarea centrului şi cu mine. Am putut fi instruiţi împreună. Dumnezeu rezolvă întotdeauna problemele atunci când stăm la principii.

Să nu faci compromisuri de niciun fel. Dumnezeu Se va îngriji. Un compromis odată făcut îl aduce şi pe celălalt după sine. Eu am stat la principii. S-a schimbat întregul program pentru mine. Asta nu a fost o întâmplare. A fost intervenţia Dumnezeului căruia îi slujesc şi căruia mă închin. îl recunosc în viaţa mea, îi văd intervenţia în cele mai mărunte aspecte ale vieţii mele, dar şi în hotărâri grele. El este lângă mine şi mă susţine şi mă ajută mereu. Pe El îl laud!

Mihaela Gliga, Nazna, Transivania de Sud

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO