Căci tu eşti preaiubit şi scump…

(Daniel 9:23 p.d.)

Eram de serviciu într-o zi şi vine la mine o doamnă pensionară care a lucrat în spital pe post de infirmieră. Am îmbrăţişat-o şi am schimbat câteva cuvinte, povestindu-mi despre viaţa ei în Italia, unde lucra şi locuia acum.

Cu mai mult timp în urmă, după ce s-a pensionat de la spital, am avut o discuţie foarte plăcută despre religie şi în cele din urmă şi-a dorit o Biblie. I-am dăruit-o şi a plecat. Acum se reîntorsese în ţară în concediu şi pentru că soţul ei avea probleme de sănătate. îmi mărturisea că după ce şi-a găsit un loc de muncă, fiind cazată la fiica ei, seara, înainte de culcare a început să citească Noul Testament. într-o noapte a visat că cineva, o persoană de gen feminin, i-a spus: „Eşti un suflet scump!”

Mergând a doua zi la cumpărături, povesteşte ea, la casa de marcat, unei doamne care era înaintea ei îi cade portofelul. O atenţionează şi doamna îi mulţumeşte frumos, spunându-i: „Eşti un suflet scump!” A făcut imediat legătura cu visul şi a aflat că doamna respectivă este membră a Bisericii Adventiste. Acum, îmi mărturisea cu bucurie, fosta mea colegă studiază Cuvântul lui Dumnezeu chiar dacă fiica ei îi spune: „Ţi-ai sucit minţile”, iar ea îi răspunde: „Minţile mi le-a sucit Dumnezeu către împărăţia Lui.”

Un gând inspirat spune: „Lăsaţi ca blândeţea şi mila pe care Isus le-a dat pe faţă în viaţa Sa preţioasă să fie un exemplu pentru voi despre felul în care ar trebui să-i tratăm pe concetăţenii noştri, în mod deosebit pe cei care sunt fraţii noştri în Hristos. Mulţi au slăbit şi s-au descurajat în lupta cea mare a vieţii, pe când un cuvânt binevoitor de salut şi încurajare i-ar fi întărit ca să biruiască… Nu pierdeţi niciodată ocazia de a spune un cuvânt de încurajare care să inspire nădejde. Nu putem spune cât de larg cuprinzătoare pot fi cuvintele noastre de bunătate, eforturile noastre asemănătoare cu cele ale Domnului Hristos pentru a uşura unele poveri. Cei greşiţi nu pot fi recâştigaţi pe nicio altă cale, decât în spiritul blândeţii, al bunătăţii şi al iubirii pline de delicateţe.” (Ellen G. White, Mărturii, voi. 5, p. 613)

În primul rând, dragă soră, astăzi nu uita: Eşti un suflet scump! în al doilea rând, astăzi, permite-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a „suci minţile” celor din jurul tău în direcţia mântuirii. Nu rata nicio ocazie. Fiecare cuvânt rostit sub călăuzirea Sa poate aduce cu sine efecte veşnice. „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Această făgăduinţă ne încurajează să mărturisim cu încredere.

Ancuţa Maria, Roman, Moldova

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO