Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile…, căci aceasta este voia Lui cu privire la voi.

(1 Tesaloniceni 5:18)

Dacă nu veghem, spiritul de nemulţumire ne poate capta foarte uşor şi motivele sunt multiple, atât la nivelul societăţii, al bisericii, dar mai ales în viaţa de familie. De dragul tău şi al altora vreau să te gândeşti la câteva aspecte-, chemarea sau porunca de a ft mulţumitori are iu vedere atât binele nostru, cât şi al altora, întrucât nemulţumirea duce la critică, distanţare, amărăciune, muncă exagerată, relaţii extraconjugale etc. (Evrei
10:24).

Pe de altă parte, înţeleptul Solomon ne spune că „cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat” (Proverbele 15:15). Mulţumirea determină starea sufletească, şi aceasta influenţează relaţia noastră cu Dumnezeu şi cu semenii noştri. In concluzie, mulţumirea sau nemulţumirea sunt vizibile şi contagioase! Dificultăţile pe care le experimentăm în viaţa de cuplu ne fac vulnerabili. Apoi cine îşi poate permite să uite că trăim în contextul unei lupte permanente cu Diavolul? De aceea, avem nevoie să întărim permanent relaţia noastră cu Dumnezeu, iar în momentele de criză e important să ne verificăm valorile, prietenii, relaţiile, convingerile. Vremurile de criză ne oferă şi oportunitatea de a lua decizii înţelepte.

Duhul de nemulţumire începe cu tot ce a făcut sau nu a făcut persoana de lângă noi. Nu e deloc surprinzător că în mare parte mulţumirea sau nemulţumirea apare în contextul relaţiilor noastre cu ceilalţi. De unde găsim putere să fim mulţumitori în astfel de momente? în primul rând, e nevoie să ne aducem aminte zilnic de toate motivele de recunoştinţă pe care le avem pentru toate binecuvântările pe care le primim de la Dumnezeu. Apoi, în relaţiile pe orizontală, tot pe El să-L rugăm să ne deschidă ochii, ca să vedem calităţile semenilor, darurile lor şi modul în care viaţa noastră e înfrumuseţată prin prezenţa lor. Este adevărat că nu toate lucrurile sunt aşa cum am vrea, dar primim putere să luptăm pentru a ieşi învingători, „căci aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi”!

Nu uita! Atunci când răbdarea şi dragostea te caracterizează, iar credinţa este motorul vieţii tale, toate aceste binecuvântări sunt un dar de la Dumnezeu, iar cel mai potrivit mod de a-I mulţumi este să-l împărţi cu alţii. Dumnezeu ne-a oferit libertatea. Depinde de noi ce alegem!

Poţi alege să-i faci fericiţi pe cei din jurul tău şi vei constata că fericirea şi mulţumirea se vor întoarce în viaţa ta!

Mirela Tănase, Bana

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO