Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme, lauda Lui va fi totdeauna în gura mea.

(Psalmii 34:1)

De la naştere am un neg pe un picior. Niciodată nu m-am gândit că o să am probleme din cauza lui. Dar, într-o zi, am observat o mică rană în colţul lui. M-am dus la medic: mi-a spus să fiu atentă, să observ în continuare dacă are loc vreo schimbare şi să mă prezint iaraşi la control. După un timp, am observat intr-adevăr că-şi schimbă culoarea şi, din când în când, sângerează. A trecut un an până când m-am dus la un alt medic, care m-a trimis urgent la operaţie. Mi-a spus în mod direct şi hotărât că am cancer.

Vestea m-a şocat pe mine şi pe toată familia. Fiica mea a postat pe internet rugămintea ca toţi cunoscuţii noştri să se roage pentru problema aceasta. Am resimţit influenţa rugăciunilor înălţate pentru mine. însă n-am putut crede că era vorba chiar de cancer. M-am dus la încă un medic, dar şi acesta mi-a spus că în rana aceea sunt celule canceroase. Atunci am decis să merg la operaţie. N-am ştiut ce urmări dificile va avea aceasta: săptămâni la rând n-am putut merge şi de multe ori eram descurajată. Dar Dumnezeu m-a încurajat foarte mult prin Cuvântul Lui şi prin intermediul membrilor bisericii. După câteva săptămâni, au venit şi rezultatele biopsiei, care demonstrau în ce pericol eram: melanom — un anumit tip de cancer.

M-au trimis la Cluj pentru investigaţii şi acolo am avut parte de o experienţă minunată.

Doctorul care m-a consultat a recunoscut că doar Dumnezeu a izolat celulele canceroase în rana aceea mică şi nu le-a permis să se extindă spre organele interne. Nu pot să uit ziua aceea…

Nu a mai fost nevoie de niciun tratament ulterior. Domnul să fie slăvit pentru lucrul acesta! încă trei ani la rând trebuie să merg la controale periodice, dar slavă Domnului, momentan nu este niciun semn că ar fi vreo problemă. Nu ştiu ce poate să aducă viitorul, dar un lucru este sigur: la Dumnezeu nu există situaţii imposibile. El îngăduie încercări ca să ne consolideze credinţa şi să ne arate cât de fragilă este viaţa noastră. Trebuie să fim pregătite, împăcate cu El în fiecare zi, pentru că nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine. El nu a promis că nu o să avem probleme în viaţa acesta, dar avem asigurarea că ne va susţine în momentele grele.

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. în lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33).
Acceptă azi şi această promisiune: „Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 28:20).

Adina Farago, Cămpeniţa, Transilvania de Sud

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO