El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă.

(Psalmii 145:19)

Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Colegele de cameră erau deja plecate acasă şi am rămas singură în liniştea apăsătoare. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte. Ştiam că omeneşte era imposibil să le învăţ în atâta timp, mai ales că era vorba de biochimie, o materie plină de formule şi reacţii.

Mi-a venit în minte că am citit în Biblie despre tragerea la sorţi şi m-am gândit că Dumnezeu mă poate ajuta să trag acele două subiecte pe care le voi primi la examen. M-am rugat sincer să mă conducă, dacă este în acord cu voia Lui. Nu am vrut să îmi fac un obicei din această metodă. Simţeam că aceasta este o ocazie specială şi am nevoie de un ajutor special. Am scris pe bileţele numerele până la 42, le-am amestecat, apoi am extras două. Am învăţat cele două subiecte şi am încercat să mă uit şi peste celelalte, dar timpul era foarte scurt.
A doua zi, la examen, când m-am uitat pe biletul extras, mi-au dispărut toate îndoielile şi am ştiut că Domnul este cu mine. Subiectele erau exact aceleaşi.

Cei mai mulţi cred că a fost o întâmplare norocoasă. Dar eu ştiu că, dacă Ii cerem ceva lui Dumnezeu din toată inima şi Ii permitem să lucreze în viaţa noastră, El ne oferă binecuvântarea Sa şi ne dă capacitatea de a înţelege lucrurile valoroase. Eu L-am găsit pe El şi împreună cu El multe lucruri preţioase, experienţe. Iţi doresc şi ţie să II găseşti.

„Urcând pas cu pas, te poţi căţăra pe cea mai înaltă culme şi vârful muntelui poate fi atins la sfârşit. Nu vă lăsaţi copleşiţi de cantitatea mare de muncă pe care trebuie să o faceţi în timpul vieţii, pentru că nu vi se cere să o faceţi toată o dată. Lăsaţi ca fiecare putere a fiinţei voastre să-şi facă lucrul de fiecare zi, îmbunătăţiţi fiecare şansă preţioasă, apreciaţi ajutorul pe care Dumnezeu vi-1 dă şi avansaţi pe scara progresului treaptă cu treaptă. Amintiţi-vă că trebuie să trăiţi fiecare moment la vremea sa, că Dumnezeu v-a dat o zi, iar înregistrările cereşti vor arăta cum i-aţi valorificat oportunităţile şi privilegiile. Fie ca să îmbunătăţiţi fiecare zi pe care Dumnezeu v-a dat-o, pentru ca la sfârşit să-L puteţi auzi pe Stăpân spunând: „Bine, rob bun şi credincios.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 34)

Kristof Harmat Krisztina, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO