Şi atunci împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul tău, adu-i închinăciunile tale. (Psalmii 45:11)

(Psalmii 45:11)

Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discutam împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi ii ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi, deodată, îmi spune: „Ce frumoasă sunteţi… şi atât de tânără!” I-am mărturisit că tocmai la aceasta mă gândeam şi eu. I-am împărtăşit admiraţia mea pentru trăsăturile frumoase pe care le păstra în ciuda ridurilor care trădau trecerea timpului.

„De aceea, să apreciem toată frumseţea şi bunătatea de care ne putem bucura atâta timp cât suntem în viaţă. Să fim mulţumitori, răbdători, amabili şi iertători în relaţiile noastre unii cu alţii. Să îngăduim ca toate aceste gânduri şi simţăminte care îşi găsesc expresia atunci când ne aflăm în preajma celor care mor să fie exprimate în relaţia noastră de zi cu zi faţă de fraţii şi surorile care trăiesc.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 503)

Dumnezeu este un iubitor al frumosului. Frumuseţea care îmbracă pământul este o dovadă a iubirii Sale faţă de noi. O putem vedea în dealurile şi munţii înalţi, în pomii falnici, în mugurii ce se deschid şi în florile suave. Dar Împăratul slavei s-a umilit nespus pentru a îmbrăca natura omenească. El a evitat orice strălucire exterioară. Isus avea grijă ca nicio atracţie de natură pământească să nu determine adunarea oamenilor în jurul Său. Numai frumuseţea adevărului ceresc trebuia să-i atragă pe cei care doreau să-L urmeze.
Hristos i-a îndemnat pe oameni să mediteze la creaţiile lui Dumnezeu: păsările care zboară, florile de pe câmp, oamenii care sunt mai de preţ decât ele. El se îngrijeşte cu atât mai mult de om, care este chipul şi slava lui Dumnezeu.

„El doreşte ca fiii Săi să manifeste un caracter asemănător cu al Său. După cum raza soarelui le dă florilor culorile delicate şi variate, aşa şi Dumnezeu dă fiinţei omeneşti din frumuseţea propriului Său caracter.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 200)
Alege astăzi să priveşti la ceea ce este frumos, la ceea ce a creat Dumnezeu.

Alege-L astăzi pe Dumnezeu. Alege astăzi frumuseţea caracterului. Însuşirile acestuia vor reflecta pe chipul tău. Alege-L astăzi pe Dumnezeu!

Împărtăşeşte mulţumirea şi aprecierea ta celorlalţi!

Alina Lupu, Bacău, Moldova

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO