Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.

(Proverbele 3:6)

Într-o localitate din Rusia, cu mult timp în urmă, era o mică grupă de creş­tini. Dintre ei se remarcase o tânără, pe nume Katia, care, atunci când se ruga, mulțumea. Într-o zi, poliţia a arestat-o şi, după un scurt proces, a ajuns în închisoare. Motivul a fost religia şi credinţa ei în Dumnezeu, diferi­te de religia oficială a ţării. Ea a reuşit să-şi aducă cu ea în celulă Biblia, pe care o citea zilnic. Nu după mult timp, o mare parte din grupa ei de creştini a ajuns în acelaşi loc, unele femei chiar în celulă cu ea. Între timp, Katia continua să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru paiele din celulă, pentru cana cu apă pe care o primea zilnic, pentru colţul de pâine uscată şi muce­găită. Astfel că prietenele ei ajunseseră să o ignore, ba uneori chiar să râdă de naivitatea ei. Şi pe bună dreptate, condiţiile erau mizerabile.

Într-o zi, a venit o colegă nouă în celulă. După prima noapte, şi-au dat seama că, odată cu această femeie, au venit şi nişte musafiri nepoftiţi — pă­duchii. Katia a găsit un nou motiv de mulţumire la adresa lui Dumnezeu. „Mulţumesc, Doamne, pentru păduchii pe care i-ai îngăduit în camera noas­tră şi pentru lecţia pe care o primim prin ei.”

Această rugăciune a pus capac… Toate colegele au râs de ea, zicând că şi-a pierdut minţile.

După câteva zile, s-a anunţat control în celule. Fiecare deţinută a încer­cat să-şi facă pedeapsa mai uşoară, astfel că adunaseră mici obiecte cu care să-şi întreţină igiena personală sau să-şi facă un minim confort, lucruri care urmau să fie confiscate. Când femeile-gardieni au ajuns în dreptul celulei lor, au deschis uşa, dar, când să intre, au fost avertizate de medicul închi­sorii că acolo sunt păduchi. Au închis imediat uşa şi au plecat mai departe.

Lecţia pe care Dumnezeu ne-o dă astăzi este aceea a încrederii neclintite în El. Tânăra aceasta, deşi nu cred că s-a bucurat de „venirea” păduchilor, a crezut în Dumnezeu şi în planul Lui. E uşor să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru mâncare când farfuria e plină. însă la fel de încrezători în El, trebuie să-I mulţumim şi atunci când se fac restructurări la locul de muncă şi eşti prima pe listă, sau poate medicul nu îţi dă cele mai bune veşti.

Dumnezeu este cu tine în fiecare zi, important este ca tu să-L recunoşti în fiecare eveniment din viaţa ta. În felul acesta, cărările tale vor fi netede până când vei ajunge să umbli pe străzile de aur din împărăţia cerească (Apocalipsa 21:21).

Simona Mercea, Banat

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO