Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc

(Psalmii 40.5)

Anii 2012 şi 2013 sunt cei în care Dumnezeu ne-a binecuvântat familia cu venirea pe lume a celor doi nepoţei dragi nouă: Caria – Renatha. pe 14 iulie 2012, şi Raphael — Bemard, pe 10 martie 2013. Ne rugăm zilnic pentru ocrotirea şi dezvoltarea lor, dorind să fie pregătiţi pentru viaţa aceasta, dar mai ales pentru cea veşnică.
Intr-o zi, copiii noştri au fost invitaţi la rude, la o cabană. împreună cu fetiţa lor, Caria. Nepoţica avea atunci puţin peste trei luni. Doreau să petreacă o zi împreună cu verişorii lor, care aveau un băieţel de aceeaşi vârstă. Se arăta o zi minunată petrecută cu rudele. In interiorul cabanei, o uşă făcută în podeaua camerei ducea la beciul aflat la subsol, la o adâncime de aproximativ doi metri. Se cobora pe o scară, iar acolo erau depozitate materiale. unelte etc., ca la o cabană din munte. Desigur, cum au ajuns acolo, mama-gazdă, grijulie, a închis uşa aceea, ca nu cumva cineva să cadă acolo.

Nu trecuse mult timp şi celor mici li s-a făcut somn, aşa că cele două mame îşi adormeau copiii în braţe legănându-i încetişor. Între timp, tatăl- gazdă având nevoie de ceva din beci, a deschis uşa şi a luat cele necesare, uitând să o mai închidă. Nu a observat nimeni acest amănunt. Nora mea, în timp ce o adormea pe Caria, a făcut un pas în spate şi a călcat in gol… au căzut în acea deschizătură! În beci erau un târnăcop, o cazma, o lopată…. şi nu s-a mai auzit decât un strigăt:, Am căzut pe fetiţă!” După câteva secunde, s-a auzit şi plânsul fetiţei. Dar Dumnezeu nu doarme! El a fost prezent acolo, împlinind făgăduinţa Lui. „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale, şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.” (Psalmii 91:11,12)

Deşi nora mea a avut o fractură la mâna dreaptă şi două tăieturi la picior, Caria nu a păţit nimic! Instinctul de mamă, pe care l-a lăsat Dumnezeu în femeie, a ajutat-o să o protejeze pe Caria! După o internare de câteva ore şi o consultaţie riguroasă, a fost declarată sănătoasă şi în afara oricărui pericol. Cu toţii am ajuns la concluzia: Caria este o fetiţă mult iubită de noi. dar mai ales de Tatăl ceresc!

Cei dragi nouă au nevoie de rugăciunile noastre, pentru a fi ocrotiţi când cel rău caută să îi atace.

Nu începe ziua fără a te preda Domnului! Fă-o chiar acum!

Emilia Csergezan, Transilvania de Nord

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO