Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

(Ioan 3:17)

Cu şase luni înainte să o vizitez pe sora mea Lorinne în Oregon, ne-am întâlnit, după 21 de ani, la nunta unui văr. Eu locuiam în India, iar sora mea în Filipine. Eu şi soţul meu am studiat timp de câţiva ani în Statele Unite, întorcându-ne în cele din urmă în India. Timp de câţiva ani nu am putut merge în Filipine, iar când am fi putut să mergem, sora mea s-a mutat în Statele Unite.

Eu şi Lorrine aveam o grămadă de povestit şi un weekend nu era de ajuns, aşa că ea s-a oferit să-mi plătească cheltuielile, pentru a-1 putea însoţi pe soţul meu în Statele Unite, el participând la nişte întruniri în California. Nu am putut rezista unei astfel de oferte, aşa că am fost nerăbdătoare să planificăm călătoria. Soţul meu a mers la întrunirile lui, iar eu şi sora mea am vizitat diferite locuri. Unul dintre ele a fost Las Vegas.
Las Vegas este ca un Disneyland pentru oameni mari. Hotelurile sunt construite ca să amintească de diferite locuri şi lucruri. Unul arăta ca un castel de la Disneyland; în astfel de locuri stăteau, de obicei, familiile cu copii mici. Mi-a plăcut Palatul lui Cezar, unde stâlpii erau sculptaţi ca figuri romane, şi Hotelul Veneţian, care includea un canal care oferea posibilitatea unei plimbări cu barca. Iar seara se pregăteau reprezentaţii de operă în curtea hotelului. Erau multe locuri interesante de văzut, inclusiv un muzeu cu personaje de ceară. M-am bucurat de toate din plin.

M-am gândit la motivul pentru care e cunoscut Las Vegas cel mai bine: jocuri de noroc şi imoralitate. Am auzit că i se spune „oraşul păcatului”, însă cât timp m-am tot plimbat eu pe-acolo, n-am văzut decât oameni ca mine vizitând. Gândindu-mă la călătoria mea, mi-am dat seama că vizitatorii sunt mânaţi fiecare de interesele lor şi găsesc ceea ce doresc să vadă. Turiştii se pot concentra pe jocuri de noroc şi imorahtate sau pot petrece timp vizitând şi bucurându-se de peisaje şi locuri minunate.

Lumea noastră întreagă e un loc plin de păcat. De ce ar fi ales Isus să vină aici? Un lucru e sigur, scopul Său era salvarea noastră din păcat. Ce s-ar fi întâmplat dacă El ar fi refuzat să vină pe planeta Pământ din cauză că mai totul aici e rău? Când pui accentul pe partea bună a lucrurilor, acest lucru poate să-ţi schimbe cu totul perspectiva.

Eu am decis să mă concentrez asupra părţii bune a oamenilor, a locurilor şi a împrejurărilor, aşa încât să nu pot fi descurajată şi dată înapoi de la lucrarea pe care Dumnezeu vrea să o fac astăzi.

ROSENITA CHRISTO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO