Dumnezeu îi ascultă chiar și pe cei mici

 Ascultă, Doamne, ai milă de mine! Doamne, ajută-mă!

(Psalmii 30:10)

În biserica noastră avea loc o Săptămână de Rugăciune, având ca temă isprăvnicia creştină. În paralel, se desfăşura şi un program pentru copii, la care a participat şi nepoţica mea, Ana Clara, de şase anişori. Îi plăcea întotdeauna să meargă la biserică, iar mămica ei o învăţase multe lucruri despre Dumnezeu.

Într-o seară, pastorul a făcut apel ca persoanele care au o cerere specială adresată lui Dumnezeu să o scrie pe un bileţel şi să-l pună într-o cutiuţă, dar asta numai dacă erau siguri că rugăciunea lor avea să fie ascultată. În acel moment, nepoţica mea m-a întrebat:

– Ascultă Dumnezeu şi rugăciunile copiilor?
– Bineînţeles, scumpete, am spus eu. Dar tu ai încredere că va fi ascultată?

Avea. Aşa că a cerut o bucată de hârtie şi un creion şi, în câteva minute, mi-a arătat cererea ei. Suna cam aşa: „Isuse drag, Te rog să răspunzi rugăciunii mele. Vreau să-i dai mamei mulţi bani ca să-mi poată cumpăra cărţile pentru şcoală. Mai e puţin până începe şcoala şi eu nu am cărţi. Am vorbit cu mama şi ea spune că nu avem bani. Te rog, ajut-o să strângă bani ca să-mi poată cumpăra cărţile.”

Nu-mi venea să cred ce scrisese, dar chiar şi aşa, am pus bileţelul în cutie. Câteva minute mai târziu, pastorul i-a invitat pe toţi liderii bisericii în faţă, au îngenuncheat şi s-au rugat fierbinte pentru cererile prezentate acolo. După ce serviciul divin s-a terminat, nepoţica mea n-a avut odihnă până când nu s-a dus la cutie şi s-a rugat ea însăşi pentru cererea ei.
Iar Dumnezeu nu a întârziat să-i răspundă. Când s-a întors de la şcoală în prima zi, a fost surprinsă să vadă cărţile pe masă.

— Mătuşă Carmen, Dumnezeu chiar mi-a ascultat rugăciunea!

Şi cu o inimă plină de recunoştinţă s-a rugat: „Mulţumesc, Isuse, pentru că ai avut grijă de mine şi mi-ai adus cărţile.”

Dumnezeu nu i-a dat mamei ei mulţi bani, aşa cum ceruse nepoţica mea, dar El a făcut rost de cărţile pentru care se rugase. Mama ei a întâlnit pe cineva la serviciu, care-i cunoştea pe editori şi, după doar câteva telefoane, i-au fost dăruite în mod gratuit toate cărţile de care nepoţica mea avea nevoie.

Aşa este Dumnezeu. Se îngrijeşte de nevoile noastre şi, pe căi diverse, uneori amuzante şi misterioase, ne oferă ceea ce I-am cerut în rugăciune.

CARMEM VIRGÎNIA DOS SANTOS PAULO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO