Fiindcă oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.

(Romani 10:13)

Era ora cinci dimineaţa, de Ziua Muncii, în 1984, când, împreună cu părinţii, fiul şi câinele nostru, ne-am urcat în maşina mea Chevette, îndreptându-ne spre locul unde urma să se desfăşoare campionatul de fotbal la care participa fiul meu. Călătoream deja de mai bine de două ore când o maşină din spate a încercat să depăşească şi ne-a tăiat calea la aproape 97 km/h. Am apăsat frâna, dar maşina a ieşit de sub control, învârtindu-se de câteva ori. Am luat mâna dreaptă de pe volan şi mi-am tras fiul lângă mine ca şi când era ultima dată când îl mai ţineam în braţe, strigând cu putere: „Isuse, dacă eşti aici, ţine-mă de mână!” In acel moment, am simţit mâna Lui pe mâna mea, iar maşina strivită s-a oprit la jumătatea distanţei spre un şanţ adânc ce mărginea o pantă prăpăstioasă. A fost răspunsul la o rugăciune arzătoare, aşa cum spune în Iacov 5:16: „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” în toate aceste momente, nu am intrat în panică. Mă gândeam doar la harul mântuitor al lui Dumnezeu despre care se vorbeşte în textul de astăzi.

Tatăl şi fiul meu n-au păţit nimic, dar mama s-a lovit la cap şi la umăr, iar eu m-am ales cu clavicula ruptă. Micuţul nostru câine baset a fost proiectat pe geam, dar a aterizat în siguranţă. Eu şi mama am rămas blocate în maşină, acoperite de bucăţi de geam spart, iar mama sângera. A durat mult până când medicii de pe ambulanţă au reuşit să ne scoată din maşină şi să ne transporte la spital.

În timpul audierilor legate de accident, am fost întrebată cum am oprit maşina. Iar eu am răspuns că am strigat Numele lui Isus. Avocaţilor nu le venea să creadă că eram încă în viaţă. Biblia declară în Isaia 55:8: „Gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele.” Mama s-a însănătoşit în câteva luni, dar eu am dezvoltat o fibromialgie, care a dus la alte probleme de sănătate. Am rămas cu această infirmitate, iar medicina convenţională nu mă mai putea ajuta. Aşa că mi-am asumat responsabilitatea pentru propria stare de sănătate şi am încercat să aflu mai multe despre nutriţia holistică. Aşa am descoperit cauza bolilor mele, şi după ce am pus în practică ce am învăţat, m-am vindecat. Datorită acestor cunoştinţe pe care Dumnezeu mi le-a descoperit, membrii familiei mele au fost ajutaţi. Această slujire în domeniul sănătăţii, pe care mi-a dat-o Dumnezeu, are acum un impact deosebit asupra vieţilor oamenilor din ţara mea şi de peste hotare. Şi toate acestea se întâmplă datorită mâinii salvatoare a lui Dumnezeu. într-adevăr, prin credinţă poţi ieşi biruitor.

NENAA WIRTH

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO