Dumnezeu cunoaște toate nevoile noastre

 Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.

(Matei 10:29)

Ne confruntam cu o mare lipsă de resurse financiare. Şi ca lucrurile să se înrăutăţească şi mai mult, o scurgere de la apartamentul de deasupra noastră ne-a obligat să refacem baia, ceea ce a însemnat cheltuieli în plus la bugetul nostru şi aşa restrâns. A fost o săptămână foarte dificilă pentru familia mea.
În acea zi de joi, m-am trezit, ca de obicei, la 5:30, ca să petrec un timp cu Dumnezeu cât încă era linişte în casă. Mi-am deschis inima în faţa Domnului, predând fiecare moment al acelei zile în mâinile Sale. L-am rugat să preia controlul asupra oricărei provocări şi probleme. Apoi am citit pasajul din 2 Corinteni 5:1,2, care vorbeşte despre locaşurile noastre din cer.

În acea dimineaţă, îndreptându-mă spre a doua programare din ziua respectivă, am realizat că o curea de la sanda se lărgise, iar când am ajuns la cabinetul doctorului, mi-am dat seama că nu avea să mă ţină până la sfârşitul zilei. Mai aveam lucruri de rezolvat în diverse părţi ale oraşului, aşa că am rugat-o pe secretara de la cabinet să-mi împrumute un capsator ca să-mi fixez cureaua. M-am rugat în tăcere ca Dumnezeu să mă ajute să rezolv problema aceasta, pentru că nu mai aveam timp să mă întorc acasă să-mi schimb sandalele şi nici bani îndeajuns ca să-mi cumpăr o pereche nouă. Totuşi, după ce am ieşit de la doctor, m-am decis să merg în centru şi să mă uit după nişte sandale la reducere.

Pe strada principală am dat peste un mic magazin cu încălţăminte. M-am tot uitat, neştiind ce să aleg, din moment ce nu aveam prea mulţi bani la mine şi nicio carte de credit sau vreun cec. Unul dintre vânzători s-a apropiat de mine şi s-a oferit să mă ajute. I-am spus că aveam nevoie de o pereche de sandale confortabile care erau la reducere. Mi-a spus să aleg o pereche care-mi plăcea din cele expuse pe raft. Mi-am ales o pereche care se potrivea cu rochia care o purtam, iar el mi-a adus numărul potrivit.

Ieşind din magazin încălţată cu noua mea pereche de sandale de zece dolari, renunţând la celelalte, am privit în sus şi I-am mulţumit lui Dumnezeu că are grijă de fiecare detaliu din viaţa mea. „De multe ori vine nenorocirea peste cel [cea] fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalmii 34:19). Când vine nenorocirea, să ne aducem aminte că nicio frunză sau vrabie nu cade din copac fără ca Dumnezeu să ia aminte.

HALVA ROŞA DA SILVA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO