Înainte ca să mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!

(Isaia 65:24)

Telefonul suna insistent în casa lui Myrtle. În ultimele luni, acesta păs­trase tăcerea, pentru că Myrtle, profesoară la o universitate creştină, folo­sea acum telefonul mobil şi renunţase la serviciul de telefonie fixă. Probabil că este cineva de la compania de telefonie care încearcă să mă convingă să reinstalez acest serviciu, se gândi Myrtle. Deşi se grăbea să ajungă la ore, a ridicat receptorul, hotărâtă să încheie cât mai repede conversaţia.

Dar acolo, la celălalt capăt al firului, a auzit vocea îndurerată a unei prietene care locuia în afara ţării.
„Myrtle, tu eşti? Nu-mi vine să cred! Toată ziua am sunat la universitate, sperând să dau de tine. Într-un final, am căutat numărul tău de telefon de acasă şi m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să te găsesc. Sunt atât de bucuroasă că ai răspuns repede.”

Prietena ei avea nevoie ca Myrtle să stea de vorbă cu fiul ei, care era student la respectiva universitate. Acesta intrase în nişte probleme, iar dacă situaţia nu era rezolvată imediat, putea avea consecinţe dezastruoase. Mama lui era prea departe şi nu putea călători pentru a-l ajuta. Cu toate acestea, Myrtle a reuşit să intervină şi să-l ajute pe fiul prietenei ei să iasă din încurcătură.

Cum se face că un telefon scos din funcţiune a sunat în acea zi? Nu su­nase până atunci, şi nici de atunci încolo n-a mai scos un sunet. Se pare că Dumnezeu a auzit rugăciunile unei mame îndurerate. „Isus cunoaşte pova­ra fiecărei mame. El, care a avut o mamă care s-a luptat cu sărăcia şi lipsu­rile, Se arată simţitor faţă de fiecare mamă în necazurile ei. El, care a făcut o călătorie lungă pentru a uşura inima zbuciumată a unei femei canaanite, va face la fel de mult pentru mamele de astăzi. El, care i-a redat văduvei din Nain pe singurul ei fiu şi care, în agonia Sa de pe cruce, Şi-a amintit de propria Lui mamă, este atins astăzi de suferinţele mamei. În fiecare durere şi în fiecare nevoie, El va mângâia şi va da ajutor.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 42)

Dumnezeu Se foloseşte de tot felul de minuni, ascultând şi dând curs cererilor copiilor Săi. Un telefon deconectat, o prietenă la mii de mile de­ părtare – este oare ceva imposibil la Dumnezeu? Adu-ţi aminte că, înainte ca să-L chemi, El îţi va răspunde şi înainte ca tu să termini vorba, El a şi auzit. „El Se va îndura de tine, când vei striga; cum va auzi, te va asculta” (Isaia 30:19).

SONIA IffiUMM-NIKOLAUS

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO