Iov 2

1. Fiii lui Dumnezeu au venit intr-o zi de s-au infatisat inaintea Domnului. Si a venit si Satana in mijlocul lor si s-a infatisat inaintea Domnului.
2. Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Si Satana a raspuns Domnului: „De la cutreierarea pamantului si de la plimbarea pe care am facut-o pe el.”
3. Domnul a zis Satanei: „Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet. El se teme de Dumnezeu si se abate de la rau. El se tine tare in neprihanirea lui, si tu Ma indemni sa-l pierd fara pricina.”
4. Si Satana a raspuns Domnului: „Piele pentru piele! Omul da tot ce are pentru viata lui.
5. Dar ia intinde-Ti mana si atinge-Te de oasele si de carnea lui, si sunt incredintat ca Te va blestema in fata.”
6. Domnul a zis Satanei: „Iata, ti-l dau pe mana: numai cruta-i viata.”
7. Si Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o buba rea, din talpa piciorului pana in crestetul capului.
8. Si Iov a luat un ciob sa se scarpine si a sezut pe cenusa.
9. Nevasta sa i-a zis: „Tu ramai neclintit in neprihanirea ta! Blestema pe Dumnezeu, si mori!”
10. Dar Iov i-a raspuns: „Vorbesti ca o femeie nebuna. Ce! primim de la Dumnezeu binele, si sa nu primim si raul?” In toate acestea, Iov n-a pacatuit deloc cu buzele lui.
11. Trei prieteni ai lui Iov, Elifaz din Teman, Bildad din Suah, si Tofar din Naama, au aflat de toate nenorocirile care-l lovisera. S-au sfatuit si au plecat de acasa sa se duca sa-i planga de mila si sa-l mangaie.
12. Ridicandu-si ochii de departe, nu l-au mai cunoscut. Si au ridicat glasul si au plans. Si-au sfasiat mantalele si au aruncat cu tarana in vazduh deasupra capetelor lor.
13. Si au sezut pe pamant langa el sapte zile si sapte nopti, fara sa-i spuna o vorba, caci vedeau cat de mare ii este durerea.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO