Cum să depistăm contrafacerea
„Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip.” 2 Tesaloniceni 2:3
Un ţăran cobora de la munte având o bancnotă falsă de 18 dolari. El intenţionase să o facă de 20, dar a greşit când a tipărit-o. Fiindcă lui i se părea că arăta foarte bine, el s-a hotărât ca totuşi să încerce s-o schimbe. A intrat în primul magazin, a făcut cumpărături de 2 dolari şi a oferit casierului bancnota de 18 dolari. Casierul a acceptat bancnota fără să zică nimic, a înregistrat cumpărăturile, le-a împachetat şi apoi a zis: „Vrei să-ţi dau restul în două bancnote de 8 sau în patru de 4?” O contrafacere nu are nici un sens în lipsa originalului. Aceia care tipăresc bancnote false sunt cei ce cunosc cel mai bine originalul. Analizând manifestările moderne ale lucrării Duhului Sfânt, trebuie să ştim că pentru fiecare redeşteptare Satana va pregăti o contrafacere.
Ar trebui să recunoaştem că cei mai mulţi dintre noi suntem foarte impresionaţi de tot ce este spectaculos. Vrăjmaşul va încerca să înşele dacă va fi cu putinţă chiar şi pe cei aleşi. Raportând diverse minuni. Biblia ne dă dovadă că Satana însuşi poate face minuni. Astfel, chiar dacă suntem impresionaţi de ceva spectaculos, noi nu trebuie să decidem pe baza simţurilor noastre. Adevărul trebuie judecat prin prisma Scripturii şi în contextul relaţiei noastre personale cu Dumnezeu.
În Apocalipsa 17, biserica adevărată este înfăţişată printr-o femeie curată, neprihănită, iar biserica falsă (de contrafacere) este reprezentată printr-o desfrânată. Biserica este subiectul principal al atenţiei lui Dumnezeu şi El îşi manifestă puterea dându-i din darurile Sale. Biserica adevărată din zilele sfârşitului va fi o biserică în care vor avea loc manifestări adevărate ale Duhului Sfânt. Pe de altă parte, în biserica falsă vor fi de asemenea prezente lucrări supranaturale, dar ele vor fi contrafăcute. Gândindu-se la aceasta, unii adventişti vor zice cu îngâmfare: „Aşa e, noi suntem biserica adevărată!” Eşti sigur însă că tu faci parte din biserica adevărată? Să nu uităm că despre biserica apostaziată se vorbeşte în Apocalipsa ca fiind Babilonul. Babilonul este un exemplu clasic al mântuirii prin fapte. Dacă tu încă încerci să te salvezi pe tine însuţi în vreun fel, tu poţi împărtăşi spiritul Babilonului indiferent dacă eşti în vreuna din bisericile numite Babilon sau nu. Dacă tu încă nu ai ajuns la capătul propriilor tale resurse, şi nu ai simţit nevoia de a veni zi de zi la Isus pentru izbăvire şi pentru a-ţi întări legătura cu El, tu poţi face parte din Babilon. Până când nu vei avea o legătură personală cu Isus, tu nu vei fi la adăpost de amăgirile celui rău chiar dacă cunoşti foarte multe despre zilele sfârşitului. Noi trebuie să cunoaştem atât Scriptura cât şi pe Isus.
Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO