„Tu Doamne, ești drept, iar nouă ni se cuvine astăzi, să ni se umple fața de rușine.” Daniel 9:7.

C. T. Everson spunea că dacă am lua o balanță uriașă, pe care să punem lumea, cântărind 6 sixtilioane tone de o parte, și o ființă omenească, fie chiar și un copil, de cealaltă parte, ultima ar face balanța să se încline. Această imagine sugerează felul în care cerul privește chiar la un singur individ. Noi prețuim mai mult decât orice, și crucea dovedește aceasta. Dar, cu toate acestea, tot nu suntem în stare să fabricăm neprihănire. Punctul de plecare al Bibliei este că, în ce privește neprihănirea, noi suntem cu totul falimentari. Nu o avem deloc. Așa cum se spune în Romani 3:10: „Nu este niciun om neprihănit, nici unul măcar.” Iar în Isaia 64:6: „Toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.”

Cu toate acestea noi suntem invitați să venim la Isus și să dăm cupele noastre murdare în schimbul vieții veșnice. Noi nu putem face nimic care să ne recomande în ochii cerului. De aceea trebuie să tratăm cu adâncă seriozitate acest târg nemaipomenit pe care Isus vine să ni-l ofere astăzi.

Neprihănirea o putem găsi doar în Isus; așa cum a spus și Daniel: „Tu Doamne ești drept, iar nouă astăzi ni se cuvine să ni se umple fața de rușine.” „Omul păcătos poate găsi speranță și neprihănire numai în Dumnezeu; și nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită fără o legătură vitală cu El” Mărturii pentru predicatori, pag. 367.

În ultimii ani au apărut unii cu ideea că tot ce avem de făcut pentru a avea neprihănire este să ne uităm într-o zi la cer și să spunem: „Bine, m-am hotărât să accept tot ceea ce cerul a avut grijă să-mi dea.” Și ei cred că din acel moment sunt declarați neprihăniți și nu mai trebuie să se îngrijoreze de nimic, și că „sunt de toate în casa Tatălui meu.”

Dar nu scăpați din vedere faptul că nici o ființă omenească nu își va putea păstra neprihănirea fără a avea credința în Dumnezeu și fără menținerea unei legături vii cu El. De aceea a dispărut mișcarea care își luase numele Isus, care apăruse în urmă cu câțiva ani. Erau atât de mulți care mărșăluiau
de-alungul plajei fluturând Bibliile în aer ca pe niște steaguri și având numele lui Isus pe buzele lor, ca o lozincă, și care au rămas la stadiul acela, fără a veni vreodată într-o legătură mai strânsă cu Isus. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO