Răspunsul lui Dumnezeu la acuzațiile lui Satana

Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu. (Apocalipsa 14:9,10)

Cum tratează lumea Legea lui Dumnezeu? Pretutindeni, oamenii acţionează împotriva preceptelor divine. În dorinţa lor de a scăpa de purtarea crucii, care însoţeşte ascultarea, chiar şi bisericile trec de partea marelui apostat, pretinzând că Legea lui Dumnezeu a fost schimbată sau abrogată, în orbirea lor, mulţi se laudă cu progresul şi cu iluminarea minunată, dar veghetorii cereşti văd pământul plin de stricăciune şi de violenţă. Din cauza păcatului, atmosfera lumii noastre a devenit asemenea atmosferei dintr-o leprozerie.

Trebuie realizată o mare lucrare de prezentare înaintea oamenilor a adevărurilor mântuitoare ale Evangheliei. Acesta este mijlocul stabilit de Dumnezeu pentru a opri valul corupţiei morale. Acesta este mijlocul Său de refacere a chipului Său moral în oameni. Este remediul Său pentru dezordinea universală. Este puterea care îi atrage pe oameni laolaltă, în unire. Prezentarea acestor adevăruri constituie lucrarea mesajului îngerului al treilea. Domnul are în plan ca prezentarea acestui mesaj să fie cea mai înaltă şi mai măreaţă lucrare reabzată în lume în acest moment.

Satana îi îndeamnă constant pe oameni să accepte principale lui. El caută astfel să contracareze lucrarea lui Dumnezeu. El declară constant că poporul ales al lui Dumnezeu este un popor amăgit. El este un acuzator al fraţilor şi îşi foloseşte constant puterea de a acuza împotriva celor care lucrează neprihănirea. Domnul vrea să răspundă la acuzaţule lui Satana prin poporul Său, arătând care este rezultatul ascultării de principiile corecte.

Toată lumina trecutului, toată lumina care străluceşte în prezent şi care ajunge până în viitor, aşa cum este ea revelată în Cuvântul lui Dumnezeu, este pentru fiecare suflet care o primeşte. Slava acestei lumini, care este însăşi slava caracterului lui Hristos, trebuie să se vadă în fiecare creştin, în familie, în biserică, în slujirea Cuvântului şi în fiecare instituţie înfiinţată de poporul lui Dumnezeu. Domnul are în plan ca toate acestea să fie simboluri a ceea ce se poate face pentru lume. Ele trebuie să fie tipuri ale puterii mântuitoare a adevărurilor Evangheliei. Ele sunt instrumente în împlinirea marelui plan al lui Dumnezeu pentru neamul omenesc.

Mărturii, voi. 6, pp. 10-11

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO