Presupunere, credință și încredere la spălătorie

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

Maşina mea de spălat, de care depindeam atât de mult, s-a stricat chiar în ziua în care puneam de obicei rufele la spălat. Fiul nostru, Jamie, şi familia lui plecau din Tennessee pentru a fi alături de noi, în Texas, într-o scurtă vizită. Ne aşteptam să ajungă luni seara. Ştiam că spălătoria era închisă de sărbători, aşa că trebuia să duc rufele la spălat în ziua următoare. Eram acasă şi am presupus că persoana care a folosit ultima sticla cu detergent a închis-o bine. Ultima persoană (eu) nu înşurubase bine capacul sticlei sau nu s-a asigurat că era închis bine înainte de a pleca de acasă.

După ce am ajuns la spălătorie, Stan, soţul meu, a luat coşul cu rufe murdare şi detergentul şi s-a îndreptat spre uşă. În timp ce deschideam uşa maşinii de spălat am observat că detergentul curgea pe pantalonii lui Stan. Nu a fost deloc fericit cu acest incident! Ajuns înăuntru, a pus coşul jos, pe podea, în faţa maşinii de spălat, şi apoi s-a întors acasă să îşi schimbe hainele. Apoi am presupus că primul rând de maşini de spălat erau maşini cu o capacitate mai mică şi am pus două ture de haine la spălat. Când am deschis capacul detergentului şi al balsamului, am presupus că am citit instrucţiunile corect; am adăugat lichidul în recipientele greşite şi am dat drumul la maşină. Ceva nu părea în regulă. Am întrebat-o pe doamna din spatele meu dacă citisem corect instrucţiunile. Ea a spus: „Nu”, şi apoi mi-a explicat că eu foloseam una dintre maşinile de spălat cu o capacitate mare. Mi-am dat seama că trebuia să pun din nou la spălat hainele lui Stan în maşina de spălat cu o capacitate mai mică. Gata cu presupunerile.

Acum aleg să îmi exercit credinţa în ajutorul primit de la persoanele responsabile. Apoi, prin credinţă – nu prin încumetare -, am reuşit să mă încred în instrucţiunile pe care responsabilul de acolo mi le-a dat şi am ştiut că instrucţiunile erau corecte. Acasă, mecanicul ne-a asigurat că maşina de spălat nu mai putea fi reparată. Din cauza programului scurt de sărbători pentru livrarea şi instalarea unei noi maşini de spălat, am ştiut că va trebuit să vizitez de mai multe ori spălătoria. Următoarea mea excursie la spălătorie a decurs fără incidente – pe baza lecţiilor de încredere pe care le-am învăţat cu o săptămână înainte.

Tată, Îţi mulţumesc că Tu eşti credincios şi drept şi că îmi pot pune încrederea în Tine!

Anna Ivie Swingle


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO