Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

Prietena mea, Brooke, o femeie creştină minunată pe care am întâlnit-o după ce m-am mutat din New Orleans în Texas, după uraganul Katrina, ştia că am nevoie de o maşină. La fel ca Petru, am început să mă scufund când mi-am luat privirea de la Stăpân. Dumnezeul nostru a auzit strigătul şi rugăciunile mele în încercările prin care treceam, căci El niciodată nu ne părăseşte, nici chiar atunci când noi ne depărtăm de El, luându-I-o înainte cu gândurile şi planurile noastre (Ieremia 29:11). Fără să ştiu, Brooke a auzit glasul Duhului Sfânt care îi spunea: „Fă-i rost Lyndei de o maşină.”

Într-o zi, chiar m-am gândit la Brooke şi m-am rugat pentru ea, aşa că am sunat-o să o salut. De fiecare dată când vorbim ne încurajăm una pe cealaltă. Brooke a spus: „Lynda, vreau să vorbesc despre ceva cu tine, dar nu prin telefon.” M-am speriat. Au mai trecut câteva zile până am reuşit să ne întâlnim. Atunci mi-a spus că prietena ei, Rachel, simţise îndemnul Duhului Sfânt să-i dea maşina unei persoane care avea nevoie de ea. Rachel şi soţul ei îşi cumpărau o maşină mai mare care să fie potrivită familiei lor care se mărea. Totuşi Rachel nu ştia pe nimeni care să aibă nevoie de o maşină, dar dorea să dea ascultare glasului lui Dumnezeu. Atunci, Brooke i-a spus povestea mea. Dumnezeu deja Se ocupase de nevoile mele fără ca noi să ştim ce urma să se întâmple. Duhul Sfânt ne-a vorbit fiecăreia în moduri diferite şi în momente diferite, dar cu acelaşi scop. „Uau! Doamne, ce mare eşti!” Rachel s-a simţit cu sufletul uşurat după ce a ascultat cele povestite de Brooke.

„Minunat! Din partea mea este da! Aşa facem!” a fost răspunsul dat de Rachel lui Brooke. Ca să scurtez povestea, Dumnezeu a răspuns nevoii mele de a avea o maşină şi mi-a readus pacea în suflet. Poate că în trecut am fost abuzată mintal şi emoţional, dar făgăduinţele lui Dumnezeu sunt sigure. În martie 2016, Dumnezeu mi-a dat o Toyota 4Runner 2008 pe gratis. Rachel şi soţul ei au făcut lună maşina şi s-au ocupat de toate documentele înainte de a i-o duce lui Brooke.

Vreau să te încurajez, în special dacă ţi-ai pierdut sau îţi pierzi speranţa. Ţine-te strâns de mâna neschimbătoare a lui Dumnezeu. Niciodată să nu renunţi la El, pentru că El nu va renunţa la tine!

Isuse drag, mă rog ca povestea mea să o inspire pe cea căreia îi lipseşte speranţa. Fie ca acea persoană să găsească bucurie în Tine. În Numele lui Isus. Amin!

Lynda Sheperd

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO