[sâmbătă, 19 octombrie] Martori că Hristos este Mesia

 

 

Text de memorat:

 

Ioan 3:3

„Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu””.

 

Fără îndoială, Isus le-a oferit oamenilor dovezi puternice pentru afirmațiile făcute cu privire la Sine, inclusiv: „Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viața veșnică” (Ioan 6:47).

 

Dar mai sunt: transformarea apei în vin, hrănirea a mii de oameni cu câteva pâini, vindecarea fiului nobilului, vindecarea omului de la scăldătoarea Betesda, redarea vederii unui orb din naștere, învierea lui Lazăr. Evanghelistul se folosește de diverse evenimente și persoane – evrei, neevrei, bogați, săraci, femei, conducători, oameni de rând, educați și needucați –, care dau mărturie cu privire la cine este Isus. Ioan menționează până și mărturia Tatălui Însuși și a Scripturii, toate oferind dovezi ale identității Sale.

 

Săptămâna aceasta începe cu mărturia puternică a lui Ioan Botezătorul. Alți martori intră și ei în scenă: Andrei și Simon Petru, Filip și Natanael și un martor cât se poate de neașteptat, fariseul Nicodim. Dar un alt martor stă în umbră (celălalt ucenic de lângă Andrei, în Ioan 1:35,40) – însuși Ioan.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ioan 7 – 13
1. Ce întreba poporul în șoaptă despre Domnul Isus?
2. De ce nu L-a lăsat Tatăl singur pe Isus?
3. Cu ce ocazie și cui a spus Domnul Isus că „Scriptura nu poate fi desființată”?
4. De cine și când S-a ascuns Domnul Isus?

 

Ellen G. White: „Calea către Hristos”, capitolul 4
5. Cum trebuie să fie mărturisirea păcatelor înaintea lui Dumnezeu, înaintea oamenilor vătămați sau mărturisirea în public?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO