[vineri, 12 iulie]

 

 

Suplimentar: Ellen G. White, „Hristos, Lumina lumii”/„Viața lui Iisus”, cap. 26, 27

 

Ce imagine a lui Isus prezintă capitolul 1 din Marcu? Isus are autoritatea de a chema ucenici și aceștia răspund. El este sfânt, spre deosebire de duhurile necurate aflate sub conducerea lui Satana. O mare luptă între bine și rău este în desfășurare, dar Isus are mai multă putere decât demonii. El are compasiune pentru oamenii bolnavi și îi ajută, atingându-i atunci când poate nimeni altcineva nu i-ar atinge.

 

„Isus vorbea în sinagogă. […] Atenţia oamenilor a fost abătută de la Hristos şi cuvintele Lui nu mai erau ascultate. Asta și urmărea Satana îndrumându-şi victima spre sinagogă. […] Acela care îl biruise pe Satana în pustiul ispitei era din nou faţă în faţă cu vrăjmaşul Său. […] Mântuitorul a vorbit cu autoritate şi l-a eliberat pe prizonier” (Ellen G. White, „Hristos, Lumina lumii”/„Viața lui Iisus”, p. 255, 256).

 

Domnul nostru desfășura o activitate intensă, mergând pe jos, fiind aproape în permanență în contact cu mulți oameni. Cum Își păstra o abordare calmă și fermă față de misiune și față de oameni? Fără îndoială că prin experiența Lui zilnică de rugăciune. Gândește-te la un program personal de rugăciune și studiere a Scripturilor. Folosește acel timp pentru a-ți dezvolta o atitudine pașnică, sub îndrumarea Duhului Sfânt și a Cuvântului lui Dumnezeu.

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO