[sâmbătă, 20 aprilie] De partea adevărului

 

 

Text de memorat:

 

Ioan 3:14,15

14 Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului, 15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

 

Orașul modern Izmir, de pe coasta Turciei de azi, a fost cândva cetatea biblică Smirna, menționată în cartea Apocalipsa. Această cetate antică, de aproximativ 100.000 de locuitori, a înflorit la sfârșitul secolului I și în secolul al II-lea, fiind prosperă și extrem de loială Romei. O dată pe an cetățenilor ei li se cerea să ardă tămâie pentru zeii romani. Evident, în secolul al II-lea, Smirna avea și o comunitate prosperă de creștini. Policarp, unul dintre primii lideri ai bisericii, a fost ars pe rug în piața publică din oraș pentru refuzul de a-L trăda pe Dumnezeu. Când i s-a cerut pentru ultima oară să se lepede de Hristos, bătrânul a răspuns: „I-am slujit vreme de 86 de ani și nu mi-a făcut niciun rău. Cum aș putea să Îl vorbesc de rău pe Regele care m-a salvat?”

 

De-a lungul secolelor, bărbați și femei au fost dispuși mai degrabă să treacă prin martiraj decât să renunțe la credința lor în Hristos. Sacrificiul lor ne reaprinde curajul. Istoria devotamentului lor înnoiește devotamentul nostru. În această săptămână vom vedea câteva principii biblice care i-au motivat pe valdenzi și pe reformatorii de după ei, precum Hus și Ieronim, să rămână credincioși Domnului indiferent de circumstanțe – chiar și în fața amenințării cu moartea.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ezechiel 20 – 26
1. Cum profetiza Ezechiel că aveau să fie loviturile sabiei?
2. Cine erau Ohola și Oholiba?
3. Ce i-a răpit Domnul lui Ezechiel, ce-i era lui mai scump în ochi?
4. Cine era împăratul tuturor împăraților adus împotriva Tirului?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Traficul de alcool și prohibiția”
5. Ce fac practic bisericile care acceptă membri care fac comerț cu băuturi alcoolice?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO