[sâmbătă, 12 august] Viața modelată de Hristos și vorbirea inspirată de Duhul

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 4:22-24

„22 …cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare 23 şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre 24 şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul”.

 

Jose Antonio trăia de ani de zile ca vagabond pe străzile din Palma, Spania. Cu părul alb, cu barbă și neîngrijit, Jose părea mai bătrân de 57 de ani. Într-o zi, Salva Garcia, proprietarul unei frizerii, l-a abordat pe Jose și i-a propus o transformare totală. După ce părul i-a fost descâlcit, tuns și vopsit, Jose a primit și haine noi. Stând în fața oglinzii, ochii lui Jose s-au umplut de lacrimi. „Eu sunt acesta? Sunt foarte diferit; nimeni n-o să mă recunoască.” Ulterior avea să adauge: „Nu a fost doar o schimbare a înfățișării. Mi-a schimbat viața.”

 

În Efeseni 4:17-32, Pavel susține că unii credincioși au traversat o transformare completă. S-au dezbrăcat de vechea persoană și și-au îmbrățișat noua identitate. Însă, ca și în cazul schimbării lui Jose, aceasta nu este doar o transformare exterioară. Include înnoirea „în duhul minții” (Efeseni 4:23), aducând la viață „o neprihănire și o sfințenie pe care o dă adevărul” (4:24). Aceasta este transformarea supremă.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Psalmii 92 – 98
1. Cine este mai puternic decât vuietul apelor mari?
2. Cum este omul pe care îl pedepsește Domnul?
3. Cine trebuie să Îi cânte Domnului?
4. Ce anume reprezintă temelia scaunului de domnie al Domnului?

 

Ellen G. White:  „Rugăciunea”, capitolul 30 (până la „Vie împărăția Ta”)
5. Cum vom îndeplini orice faptă, oricât de umilă, dacă ea contribuie la bunăstarea semenilor?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO