[sâmbătă, 15 iulie] Cum ne salvează Dumnezeu

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 2:4,5

„4 Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, 5 măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)”.

 

În data de 14 octombrie 1987, Jessica McClure, o fetiță de 18 luni, se juca în curtea casei mătușii ei și a căzut șase metri într-o fântână abandonată. Situația ei cumplită a atras în Midland, Texas, presa din întreaga lume. Oameni din toată lumea au privit-o pe Jessica cum dormea, plângea, cânta și își striga mama. I-au văzut pe lucrătorii ISU cum pompau aer proaspăt în fântână printr-o țeavă.

 

În cele din urmă, la 58 de ore de la cădere, Jessica a fost eliberată din tubul de fântână de 20 de centimetri în diametru, în care fusese captivă  peste două zile. Fotografia lui Scott Shaw, care i-a adus Premiul Pulitzer, a captat momentul: un cablu de salvare trece peste fețele îngrijorate ale salvatorilor, care se uită în jos la ghemotocul bandajat din centrul dramei.

 

Nimic nu este mai captivant decât o acțiune de salvare reușită, iar Pavel, în Efeseni 2:1-10, ne oferă o perspectivă apropiată și personală asupra celei mai mărețe și mai cuprinzătoare misiuni de salvare din toate timpurile – eforturile lui Dumnezeu de răscumpărare a omenirii. Dramatismul situației este intensificat de cunoașterea faptului că nu suntem doar simpli spectatori ai salvării altora, ci și martori ai propriei noastre salvări.

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Psalmii 64 – 70
1. Din ce motiv toți oamenii vor veni la Dumnezeu?
2. Cum pier cei răi dinaintea lui Dumnezeu?
3. Cine călărește pe cerurile cerurilor veșnice?
4. Ce e mai plăcut Domnului decât un vițel cu coarne și copite?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 27.
5. Din ce motiv nu trebuie să încetăm să ne rugăm?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO