[Sâmbătă, 10 iunie] Sigiliul lui Dumnezeu și semnul fiarei: Partea a 2-a

 

 

Text de memorat:

 

 

Apocalipsa 13:10

„Cine duce pe alţii în robie va merge şi el în robie. Cine ucide cu sabia trebuie să fie ucis cu sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor”.

 

În secolul al XV-lea, Văile Piemontului, aflate sus în Alpii din nordul Italiei, erau căminul valdenzilor, un popor hotărât să rămână credincios Bibliei. Din cauza loialității lor statornice față de Hristos, au fost puternic persecutați. În 1488 d.Hr., valdenzii din Valea Loyse au fost uciși cu brutalitate de Biserica Romană pentru credința lor.

 

Un alt val de persecuție a venit în secolul al XVII-lea, când ducele de Savoy a trimis în zonă 8.000 de soldați și a cerut populației locale să îi adăpostească în casele lor. Aceasta nu era decât o strategie pentru a le oferi soldaților acces ușor la victimele lor. Pe 24 aprilie 1655, la ora 4:00 dimineața, a fost dat semnalul pentru începerea masacrului. De data aceasta, numărul morților s-a ridicat la peste 4.000.

 

Din păcate, istoria se repetă adesea. La fel ca persecuțiile din trecut, cea care urmează are scopul de a-i forța pe toți să se conformeze unui anumit set de credințe și unui sistem de închinare aprobat oficial. Ca întotdeauna însă, Dumnezeu va avea un popor care nu va capitula.

 

 

 

Studiu zilnic: 

 

Biblia: Psalmii 29 – 35

1. Ce zicea David când îi mergea bine?
2. La ce vreme să se roage oamenii evlavioși?
3. Cine nu duce lipsă de niciun bine?
4. Unde promitea David că o să-L laude pe Domnul?

 

Ellen G. White:  „Rugăciunea”, capitolul 23 (până la „Mărturisirea trebuie să fie specifică”).

5. Îi putem ierta și înțelege pe cei care nu își mărturisesc greșeala?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO